Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Januarban meg megkappom a...

Januarban meg megkappom a nagyobb gyerek utan a gyest? Vagy csak februarban a pici utan

Figyelt kérdés
Tegnap inteztuk a penzt 3 hetes fiam utan van egy 2.5 evesem is. Pici utan 12. Hotol igenyeltem gyest. Az elbiralas 30 nap viszont januar elejen jonne a penz. Azt meg fogom meg kapni a nagy fiam utan?
2013. dec. 21. 11:55
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem.
2013. dec. 21. 11:59
 2/10 A kérdező kommentje:
Mit nem? Akkor januarban nem kapok penzt csak a csaladit? Bocs a bena irasert. Ujj tabla gep meg tanulom.
2013. dec. 21. 12:03
 3/10 anonim ***** válasza:

Ha a pici után megigényelted a gyest, akkor a nagy után le kell mondani, mert nem jár a te esetedben mindkettő után.

Jobb lett volna ha a nagy után kapod 3 éves koráig, és utána igényled meg a pici után.

most jól megkeverted, és emiatt lehet semmit nem fogsz kapni januárban, amíg nem tisztázódik

2013. dec. 21. 12:17
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem tudom a no 30 napot mondot. Meg hogy azert igenyeljem a gyest a12 hotol mert a 11 havit mar kiutaltak. Azt nem mondta hogy vissza kell mondani. Azt hittem automatikusan intezik.
2013. dec. 21. 12:52
 5/10 anonim ***** válasza:

Igen a novemberit megkaptad, de azt a nagyra.

A decemberi akkor meg van igényelve a picira, meg a nagyra is mivel nem mondtad le.

Ez össze fog akadni a rendszerben és az lesz a vége, hogy nem fogsz kapni semmit addig ameddig valamelyik gyerekre le nem mondod.

Én hagytam volna a nagyra 3 éves koráig, és utána meg kértem volna a picire tovább és akkor nincs bonyodalom.

2013. dec. 21. 13:10
 6/10 A kérdező kommentje:
Nem mondtak hogy le kell mondani azt hittem automatikusan megszunk. Januartol amugy is jarna mind keto utan. Most kaptam rola levelet. Vagy ez most
2013. dec. 21. 14:15
 7/10 A kérdező kommentje:
Hogy van?
2013. dec. 21. 14:16
 8/10 anonim ***** válasza:

Neked nem jár januártól mindkettő után.

Csak akkor járna ha a pici 2014ben született volna.

E jogszabályi rendelkezést a 2014. január 1-jét megelőzően született gyermekek esetében akkor lehet alkalmazni, ha 2013. december 31-ét követően a családban újabb gyermek születik.

[link]

2013. dec. 21. 15:46
 9/10 anonim ***** válasza:
Ja levelet szinte mindenki kap
2013. dec. 21. 15:47
 10/10 A kérdező kommentje:
Igen erre már rájottem hogy nekem nem jar. Akkor most mi legyen irjam meg a lemondot. Vagy varjak. Mikor ott voltam miert nem szoltak hogyy kell illyen? Akkor megirtam volna ott.
2013. dec. 21. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!