Mennyit fogok kapni második gyereknél?
Nem biztos, hogy annyit kapsz, mivel nem mész vissza dolgozni. Legalább 180 napot kellene visszamenj dolgozni, hogy átlagbért számoljanak, amibe beletartozna a prémium, pótlékok, jutalmak és hasonlók, amiből fizettél TB járulékot is.
Ha viszont nem mész vissza dolgozni vagyis nem lesz meg a 180 bérezett napod gyed, gyes vagy táppénz miatt, akkor a szerződés szerinti béred lesz a tgyás és gyeded alapja is.
Én pl. 10 ezret vesztettem, mikor gyedbe szültem, mert a pótlékaim és prémiumaim lemaradtak a 2. gyerek születésekor, mert nem mentem vissza dolgozni és csak a szerződés szerinti bérem volt az alap. Ez több mint 2 éve volt már. Az első gyerekemnél a tgyás és gyed bruttója átlag 130 ezerre jött ki a plusz juttatásokkal, míg a 2. gyerek születésekor 113 ezer volt csak az alap, mert annyi volt a szerződés szerinti bérem!
Kb 10.000 forinttal fogsz kevesebbet kapni mindkét ellátásból ha nem mész vissza dolgozni. Én is így jártam.
Nem annyit fogsz kapni, mint az elsőnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!