A családi adókedvezményt szeretnénk igénybe venni, már elmúlt a magzatunk 91 napos, és úgy tudom hogy ilyenkor már lehet igényelni a kicsire, de nem tudom így lehet-e? A többi lent.
A párod nem veheti igénybe az adókedvezményt, ha nem a férjed, csak miután a baba megszületett.
Ezt a lakcímjelentgetést nem is értem. Mi sem vagyunk házasok a párommal, ő még mindig a szülei lakcímére van bejelentve és igénybe vesz az adókedvezményt a már megszületett gyerekünk után. Együtt élünk, egy háztartásban, ennyi, sehol nem kérték, hogy igazoljuk, hogy együtt élünk. Mindenképp meg kell születnie a babának, hogy az apa igénybe tudja venni az adókedvezményt, majd amit nem tudott igénybe venni, azt adóbevalláskor tudjátok visszaigényelni. Ez attól is függ, mikor töltöd a terhesség 91. napját.
Akkor, ha novemberben töltötted a 91. napot, akkor 2014 májusában, határidőig, a pici születése után, a november-decembert tudjátok visszaigényelni. Ha októberben töltötted, akkor október-november-decembert tudjátok visszaigényelni. Ez havonta 10 ezer forint.
Ha a baba május elején megszületik, akkor a párod a munkahelyén májustól igényelheti a családi adókedvezményt!
Ha így lesz, akkor 2015-ben tudjátok a 2014-es évre visszamenőleg megigényelni a kedvezményt (2014 január-február-március-április-májusra járó kedvezményt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!