Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Gyesen vagyok a középső...

Gyesen vagyok a középső gyermekemmel, nem végzek mellette munkát a férjem a kisebbik gyermekkel elmehet táppénzre?

Figyelt kérdés
Két és fél éves gyermekem után veszem igénybe a gyest, most a 4 hónapos babám beteg, az a kérdésem, hogy férjem el mehet e a kicsivel táppénzre?

2013. dec. 3. 19:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
38%

Ez nem táppénzcsalás, ugyan már. A táppénznek nem feltétele, hogy ne legyen otthon senki más. Annyi a kitétel, hogy amennyiben az egyik szülő ellátást vesz igénybe a gyerek után, ugyanazon gyerek után a másik szülő nem vehet igénybe táppénzt.

Kérdező, mivel a nagyobbal vagy otthon gyesen, így a kicsi után apa jogosult táppénzre.

2013. dec. 4. 07:06
 12/17 anonim ***** válasza:
31%
Ja, nem is kicsit erdekes, hogy ha anya gyesen van a nagyobbak, akkor miért kell a kisebbre apának kivenni a táppénzt. Pláne egy negy hónapos gyerek eseteben..... Tőlem igényelheti, de en a helyében számítanék egy vizsgálatra.....
2013. dec. 4. 07:13
 13/17 anonim ***** válasza:
12-es... anya bemásolta a jogszabályt... tehát miért is kéne félnie bármitől??? jogosan veszi ki.. nincs mitől félni..
2013. dec. 4. 07:32
 14/17 anonim ***** válasza:
31%
Nézd utolsó, ha apuka a nagyobb gyerekkel menne táppénzre, nem lenne probléma. De könyörgöm, egy negy hónapos gyerekkel akar táppénzre menni!!! Ez mennyire életszerű???
2013. dec. 4. 08:02
 15/17 anonim ***** válasza:
nem életszerű, de a jogszabály nem írja hogy idősebb vagy a kisebb gyerekkel mehet... csak az van benne, hogy azután mehet aki után nem kap az anyuka gyest... így náluk a kisebbel... tehát semmi törvénybe ütközőt nem tesz!!! tehát nincs mitől félnie! ennyi... :)
2013. dec. 4. 08:59
 16/17 anonim ***** válasza:
23%

Két ekkora gyerek akkor is éppen elég, ha egészségesek. A kicsi beteg, anyuka vele marad, apuka a naggyal mehet játszótérre, nagyszülőkhöz, akárhova.

Nekem csak egy gyerekem van, de komolyan ki vagyok akadva azon, mennyi hülye anya vagy itt.

Törvény adta joga, hogy az apa táppénzre menjen a kicsivel, ne okoskodjatok itt.

2013. dec. 4. 12:38
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, apát a kicsivel kiírták táppénzre, a nagyobbal nem lehetett mert ő után kapom a gyest 10 évig, mert sajnos értelmileg sérült szülési komplikációk miatt. Sajnos a félelmem beigazolódott mert a kicsi ma reggel is csúnyán befulladt! :( Apa segített.
2013. dec. 5. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!