Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Azt Hallottam, hogy az új...

Azt Hallottam, hogy az új törvény miatt a tgyas, gyed, gyes alatt felgyülemlett szabadsagaim felezodnek. Igaz ez? Hol találok errol pontos leírást?

Figyelt kérdés
Gyermekeim 2009-ben,illetve 2011-ben születtek, 2014 júniusáig vagyok meg gyesen....
2013. nov. 27. 09:48
 1/8 anonim ***** válasza:
Az új törvény még nem jogerős, de amúgy sem vonatkozna rád. Csak a január 1 után született gyerekekre fog vonatkozni.
2013. nov. 27. 09:53
 2/8 anonim ***** válasza:

Itt a kalkulátor, amivel ki tudod számolni, mennyi jár, bár hogy ennyire sok éven átívelő, nem tudom tudja-e kezelni, de le van írva, mi a jelenlegi szabályozás.

De tényleg kevesebb szabi van, mint korábban volt. Sógornőm 2011-ben szült és rá is vonatkozik ez, mert a munkaügyese is ennyit számolt, úgyhogy ez hatályos. Másrészt a főnököm már tavaly is mondta, hogy "végre" változott és kevesebb lett a kivehető szabi főleg azoknak leginkább, akik több gyerek után térnek vissza a munkába...

De hogy ez konkrétan feleződés jelentene, azt nem tudom...

2013. nov. 27. 10:00
 3/8 anonim ***** válasza:

csak a kalkulátor maradt le, bocsi :)

[link]

2013. nov. 27. 10:01
 4/8 A kérdező kommentje:
Jajjj, hat ez tok "szuper"..... Elveszik a szabijaimat is....es visszamenőleg sem kérhetem h fizessen. A gyermekeim között 22 hónap van, tehat a nagyra jart volna meg két havi gyesen, es 12 havi gyesen....se penz,se posztó......
2013. nov. 27. 10:10
 5/8 A kérdező kommentje:
Bocsi, 2 havi gyeD
2013. nov. 27. 10:23
 6/8 anonim ***** válasza:
48%
En azt se értem, hogy ha valaki nem dolgozik, miért jár neki szabadsag.....
2013. nov. 27. 10:28
 7/8 anonim ***** válasza:
Én most jöttem vissza, 2011 október elején született a lányom. A 2011-es évre a teljes szabadságomat kivettem, aztán 2012-ben itthon voltam és idén októberben jöttem vissza. 16 nap szabadságom gyűlt fel, plusz 5 nap jár idén október-december között.
2013. nov. 27. 10:38
 8/8 anonim ***** válasza:

Tudnál adni valami cikket, mert én nem hallottam.

Nálunk így van, amit tudok: 2009-ben szültem az elsőt, ővele a tgyás és a gyed első évére jár szabadság, vagyis kb 1,5 évre, a kicsinél változott már, ő 2012-ben született, vele a tgyás és a gyed első félévére jár a szabadság, vagyis kicsit kevesebb mint 1 évre. Ez változik majd januártól?

2013. nov. 27. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!