Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Gyed extrába a felsőfokú okj...

Gyed extrába a felsőfokú okj is beleszámít 2014. 01. 01-től?

Figyelt kérdés
és ha igen, akkor csak nappali tagozaton? 2 félévem megvan nappalin, most a baba miatt estire járok. valaki fel tudna világosítani, mert ez most nagyon nem tiszta a fejemben. előre is köszönöm szépen! :)

2013. nov. 16. 11:16
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Erre még nem lehet biztos választ adni.

Még csak a tervezet van meg, törvényt még nem hoztak róla. Szerintem pár héten belül szavaznak, így akkor lehet pontosan megmondani, mi mennyire fog számítani.

2013. nov. 16. 12:05
 2/15 anonim ***** válasza:
Egyrészt még csak tervezet, másrészt meg a tervezetben eleve nincsen benne az OKJ-n tanulók támogatása.
2013. nov. 16. 13:04
 3/15 anonim ***** válasza:
Utolsó felsőfokú szakképzés, egyetemi képzés így igen benne van.
2013. nov. 16. 16:03
 4/15 anonim ***** válasza:
FelsőfoKÚ OKJ nincs benne, mivel "diplomás gyed" az elnevezése is. Csak rendes főiskolai és egyetemi oktatásra járóknak és nappali tagozaton, mivel egyértelmű, hogy esti vagy levelező mellett dolgozik is az ember általában.
2013. nov. 16. 18:34
 5/15 anonim ***** válasza:

Nem igaz, utolsó. Felsőoktatási intézményre járó nappalis diákra vonatkozik, aki felsőfokú szakképzésre is járhat.

"A bevezetendő diplomás gyeddel lehetővé válik, hogy a felsőfokú képzés nappali tagozatán két aktív félévet meghaladó hallgatói jogviszonnyal rendelkező anya a gyermek egyéves koráig gyedre szerezzen jogosultságot, ezt követően pedig gyes mellett végezheti a tanulmányait. A diplomás gyed érinti egyrészt a felsőfokú alapképzésben, szakképzésben, felsőoktatási szakképzésben és a szakirányú továbbképzésben tanulókat; ők a minimálbér alapján kapnak majd gyedet. "

2013. nov. 16. 19:08
 6/15 anonim ***** válasza:
Idei évtől felsőfok szakképzést csak egyetemen,főiskolán lehet szerezni.
2013. nov. 16. 19:09
 7/15 A kérdező kommentje:
tavaly szeptemberben nappalin kezdtem, 2 felevem megvan, a picur es a 'tulkorom' miatt (betoltottem a 22-t) iden estin folytatom, amit nappalin elkezdtem.
2013. nov. 16. 19:18
 8/15 anonim ***** válasza:
Felsőoktatási intézményben tanulsz?
2013. nov. 16. 19:19
 9/15 A kérdező kommentje:
iskolarendszeru, erettsegi utani okj, amit a bgf beszamit.
2013. nov. 16. 19:27
 10/15 anonim ***** válasza:
de akkor most a felsőoktatásban tanulsz, vagy sem?
2013. nov. 16. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!