Mi a teendőm? Hol tudom kiszámolni hogy mennyit fogok kapni? (bővebben lent)
Találtam a neten egy TB kisokost amiben a következő leírás kicsit elbizonytalanított.
"A TGYÁS, GYED esetében az igénylés a munkáltatón keresztül történik, azaz neki
kell elküldeni a kitöltött nyomtatványokat, és a megfelelő mellékletek csatolása
után a munkáltató küldi tovább az igénylést, akkor is, ha a munkáltatód nem
rendelkezik kifizetőhellyel"
Nekem visszamenőleg a két évben 2 munkahelyem volt. Ilyenkor az előző munkahelyemről is kell kérni papírt.
2014.02.01-re várom az első kisbabámat.
A munkaviszonyaim így alakultak: 2011.12.20-2012.10.31. (X Kft.) és 2013.04.10- jelenleg is (Y Kft)
Vagy így is úgyis jogosult vagyok már a gyedre.
Válaszokat előre is köszönöm :)
Köszönöm mindenkinek a választ. Meg is néztem a linket amit kaptam, és ott csak ezt az utolsó munkaviszonyomat írtam de és azt írta a gép, hogy jogosult vagyok. Így kicsit megnyugodtam. :)
köszönöm mégegyszer
Dehogynem jár neki gyed. A szülést megelőző 2 évben kell lenni 365 biztosított napnak, amiben lehet megszakítás. Viszont, ha két munkahely közt több mint 30 nap megszakítás történt, akkor az előző munkahelyen keresett jövedelmet nem veszik figyelembe a tgyás és gyed összegének megállapításakor , csak az új munkahelyen szerzett jövedelem lesz a mérvadó!
Tehát, jár gyed, mivel 2012.február és 2014 február közt megvan a 365 biztosított nap. Csak szüléskor is munkahellyel kell rendelkezni.
Köszönöm a válaszokat.
Utána olvasással kiderítettem, hogy jár, mert nekem a 2év alatt 560 biztosított napom volt. Az nem is lenne akkora baj, ha a jelenlegi munkahelyem bruttó bérét néznék, mert az több mint az előző munkahelyé volt. A szüléskor is fogok munkahellyel rendelkezni, mert nem szűnik meg a munkaviszonyom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!