Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Hogy is van ez a dupla Gyes Gyed?

Hogy is van ez a dupla Gyes Gyed?

Figyelt kérdés

Mikortól ? Hogyan?

Van egy 5 éves kisfiam és egy 16 hónapos kislányunk ,szeretnénk minnél előbb 3. babát!!

Köszönöm szépen!

2013. nov. 9. 16:13
 1/7 anonim ***** válasza:
28%

Csak arra aki január elseje után szül és utána következőt.

Szóval rátok csak akkor lenne érvényes ha jövőre szülnél és egy éven belül még egy negyediket is.

2013. nov. 9. 16:25
 2/7 A kérdező kommentje:

Aha na már a 4. en gondolkodonom kéne na nem már!!!!!!!!!!!

De jövőre jönne a 3. baba egyértelmüen!!

Na de nehogymár a 4. babán kéne gondolkodni hát ezt ha igy van szépen kigondolták!

2013. nov. 9. 16:54
 3/7 anonim ***** válasza:
Még nem dolgozták ki a részleteket, minden csak akkor lesz egyértelmű, ha a parlament is megszavazza. Amit, az első válaszoló állít, még sehol, egyetlen politikus sem mondta.
2013. nov. 9. 18:59
 4/7 anonim ***** válasza:
47%

Utolsó hát nyíltan senki nem is fogja, mint amikor a minimálbérről beszélnek csak azt felejtik el, hogy abból állambácsi 30% elvisz.

Azt mondta a Varga Mihány, hogy csak azokra fog vonatkozni, akik 2014. január 1 után mennek gyesre. (mert tartani kell a hiánycélt). Ez pont azt jelenti.

2013. nov. 9. 19:05
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem meg nem azt jelenti, és mielőtt határozottan állítasz valamit, azért várd meg, amíg hivatalos lesz.
2013. nov. 9. 19:09
 6/7 anonim ***** válasza:

Én is örülnék, ha nem így lenne. De én is csak így tudom értelmezni:

aki 2014-ben gyedre (azaz akkor vállal egy gyereket), az majd a kistesó (tehát egy újabb gyerek) születése estén kaphatja a dupla ellátást.

De mjd pontosan kiderül, de szeintem sajna így lesz, mert nem a meglevő gyerekekre vonatkozik, hanem akik születni fognak.

2013. nov. 10. 08:46
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem azért nem így lesz, mert akkor, hogyan lenne már 2014-ben 65 000 érintett nő? Ennyien nem fognak jövőre kettőt szülni. Én úgy értelmezném, hogy aki jövőre szül, de korábbi gyereke miatt addig még igénybe vesz juttatást, akkor a szülés után mindkettőre járni fog. Így is kimaradnak azok, akik 2014 előtt szültek és még két gyerek után is járna nekik juttatás.
2013. nov. 10. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!