Bromi kérdése:

Ha GYES-en esek teherbe tényleg nem jár szülés után GYED? Miért?

Figyelt kérdés

2013. nov. 8. 07:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Megszunteted a fizetesnelkuli szabadsagodat - ezt 30 nappal elotte bejelented a munkáltatónak- aztán ki iratod magad táppénzre. Egyúttal a munkáltatónak a terhesseg tényét is jelentsd be, irasban.
2013. nov. 8. 16:33
 12/15 anonim ***** válasza:
Igen, mehetsz táppénzre, de akkor a gyest le kell mondanod!
2013. nov. 8. 16:55
 13/15 anonim ***** válasza:
65%
Első vagyok. Saját tapasztalatból írtam, amit, bár lehet, hogy azóta már változott a törvény, nem pont idei történet. Két gyermekem között 5 nap eltéréssel pont három év a korkülönbség. Amikor igényeltem volna a tgyást és gyedet, pofára estem, mert közölték, hogy csak gyes jár, mert a szülést megelőző egy évben nem volt biztosítási jogviszonyom (pedig 10 évig volt előtte munkaviszonyom, nem szűnt meg, azóta is ott dolgozom), ugyanis a gyes nem számít annak. GYES-ből csak 10 százalék nyugdíjjárulékot vontak, mást nem, így szolgálati időnek minősül ugyan, de az egészségügyi ellátásokat méltányossági alapon kaptam. Nekem legalábbis ezt magyarázták 13 éve.
2013. nov. 8. 17:02
 14/15 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítséget
2013. nov. 8. 18:33
 15/15 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó! Akkor ezek szerint mégiscsak megszűnt a munkaviszonyod (lehet hogy csak papíron, és gyes után pedig újra felvettek), mert ha nem szűnt volna meg, akkor lett volna biztosítási jogviszonyod, függetlenül attól, hogy éppen gyesen voltál! EZ szerintem régebben is így lehetett...
2013. nov. 11. 07:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!