Az is kap dupla gyest jövőre akinek már megszületett mindkêt gyereke?
Nem. De neked akkor sem járna, ha minden gyesen levőre vonatkozna, hisz az 5 évessel gondolom nem vagy gyesen.
Elvileg azoknak jár, akik január 1 után mennek gyedre. (így jól kitolják azt, hogy fizetni kelljen pl. a kistesó után, mert ugye hol van az még...)
És annak, aki emelt összegű családit kap jár-e a dupla gyes?
4 és 5 évesek a lányok, mindkettő emelt csp-t kap.
Biztos nem, hol van már a gyes?
Aki most érintett, az sem kap (ha tényleg jan 1 után gyedre menőkre vonatkozik, ahogy írták). Aki január 1 után megy gyedre, annak is minimum fél év kell, hogy a gyerek 1 éves korában visszmehessen dolgozni. Ha kistesó születik a gyedbe, az is még másfél év.
Ha nagyobbik már 5 éves, akkor biztos nem, mert rá már amúgy sem jár gyes.
Engem mondjuk az érdekelne, ha én most már nem vagyok gyeden, a gyest meg nem kértem, hanem visszamentem dolgozni. Viszont februárban szülöm a másodikat, akkor vajon megigényelhetem-e majd a nagy után még félévre a gyest, úgyhogy eddig nem kértem (akkor lesz 2,5 éves). Vagy így már nem fog menni, a cikkekben amit olvastam, úgy fogalmaztak, hogy megmaradnak a gyerek után járó ellátások, na de ugye most éppen nincs ami megmaradjon az én esetemben, de jogosult lennék rá, ha nem dolgoznék 8 órában.
Na mindegy, úgyis minden csak a konkrét törvényből fog kiderülni, arra meg még várni kell...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!