Az új GYED számítás 2013. júl 15-től érvényes. A kisfiam 2013. május 23. -án született. Rá is vonatkozik az új számítási módszer?
2009 óta dolgozom a munkahelyemen, munkaerőkölcsönző cég alkalmazásában minimálbérre bejelentve(!) 2013 március végéig.
2013 április 1.-től a munkáltatóm felhagyott a munkaerőkölcsönzéssel és új szerződést írtunk, melyben már nincs munkaerőkölcsönzés, a cég alkalmaz engem és korrekt módon bejelentenek (!)
2013. Május 23.-án megszületett a kisfiam.
Nekem az lenne a jó megoldás, ha az új GYED számítás alapján számolnák ki, mennyi jár, mivel a gyermek születésekor a teljes keresetem szerint voltam bejelentve.
Ha a régi procedúra szerint számolnak, tehát a jogosultságot megelőző naptári év...stb... az nagyon karcsú lenne mert minimálbér után kapnám a GYED-et.
Tehát a kérdésem az lenne, hogy ha az új számítási mód július 15-től érvényes, mi számít a gyermek születése vagy a jogosultság kezdete(nov.07)?
Mert ha a jogosultság kezdete akkor jól járok, ha viszont a gyermek születése akkor nem, mert július 15. előtt született.
Minden tanácsot szívesen fogadok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!