76ezer volt a tgyásom amit kézhez kaptam, erre mennyi gyed fog járni mert 56ezer foritot kaptam de én ezt keveslem. Mi alapján számolják ki?
Hát ezt meg hogy a túróba sikerült így kiszámolni? :) Ez teljesen rossz!
Ha a tgyása 76 ezer volt kézbe, akkor a bruttó ellátás kb. 90 ezer volt az alap, amiből számolták meg 130 ezer körül. (90 ezer - 12% adó = 75,8 ezer tgyás kézbe)
Ugyanez a 90 a bruttó gyed is, amiből vonják a 16+10%-ot, tehát az kézbe 90-14,4-9= 67 ezer nagyjából!
81%, te úgy számoltál, hogy a nettó gyed a NETTÓ TGYÁS (ezt jelenti a kézbe ennyit kaptam) mínusz adó és járulék. EZT NEM ÍGY KELL SZÁMOLNI, menj már.
Eleve nem 108, mert a tgyás NEM KÉZBE 70%, hanem a BRUTTÓJA 70%. Tehát ha ő 76-ot kapott kézbe, akkor az azt jelenti, hogy volt egy bruttó öszeg, amiből levontak 16% adót, és így kapták a nettó 76 ezres összeget!
Nem mellesleg pedig SENKI nem kaphat 11 ezer forint adókedvezményt, akinek egy gyereke van, hiszen az adókedvezmény nem összegszerű, hanem adóalap csökkentő. És mivel az adóalap egy gyerek esetén 62500-al csökkenthető, így a maximális csökkenés 10000 lehet. Annál több nem.
Kérdező, nem jól kaptál gyedet. Hiába írja itt a kedves válaszoló, hogy leírja érthetőbben - érthetőbb lehet lett, csak épp egy baromság. Bocsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!