Mi lesz a táppénz alapom?
A helyzet a következő. 2013. május 30-án járt le a gyedem. 2013. szeptember 22-ig töltöm a felhalmozott szabimat, vagyis 23-án munkába kellene álljak. Jelenleg 16 hetes terhes vagyok. Én szeretnék dolgozni, ameddig lehet, de sajnos hipermarketben dolgozok és nincs tüdőszűrőm, a fönőköm azt mondta, nem biztos, hogy talál nekem olyat helyet sajnos, ahova nem kell tüdőszűrő!
Ha táppénzre kényszerülök menni, mi lesz a táppénz alapom? A szabadságomat bruttó 126 ezerrel számolták, de a gyedem alapja még 113 ezer forint volt. Mivel nem lesz tavaly sem és idén sem 180 bérezett napom, így mi lesz a táppénz alapja? A 126 ezer, a 113 ezer vagy esetleg a minimálbér?
Igen én is erre gondoltam. De szerencsére kaptam olyan munkát, amit végezhetek, így nem kell táppénzre menjek szerencsére, legalább november végéig kell dolgozzak, hogy legyen 180 bérezett napom! De remélem a tgyás kezdetéig tudok majd:)
Köszi a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!