Ha 12-16 hetes terhesen elmennék táppénzre, hogyan számoljam ki mennyi lesz a táppénzem összege?

Figyelt kérdés
Minden hónapban míg meg nem szülök ugyanannyi a táppénzem,vagy hónapról hónapra kevesebb?Hogy számoljak ? A bruttó béremből?Az utolsó évi fizetésből vagy hogy?Segítenétek?
2013. szept. 14. 15:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Egy havi tappenzed a tavalyi eves brutto kereseted 1/12 reszenek (egy hora vetitett atlag) a 60%-a. De! Van egy napi maximum ez olyan 6555huf korul. Ja es naptari napot szamolnak, nem munkanapot! Mindez brutto, valamit vonogatnak belole, de kevesebbet mint a fizubol. Illetve most mar jogosult vagy a csaladi adokedvezmenyre is! Az is bonyolitja, h a munkaltato mindig csak arra az idoszakra fog fizetni, amire mar leadtad a tappenzes papirt, amit meg ugye 2 hetente ad majd a hazidoki... (Ez tehat az elso honapban szivas...) Nekem a max tappenz jart, 1 gyerek utan jaro adokedvezmennyel a legmagasabb netto osszeg amit kaptam az kb 110.000huf volt.
2013. szept. 14. 16:53
 2/12 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!Ha jól számolom,és jövőre fogok szülni,akkor az ez évi fizetésem átlaga bruttó 140000 ft körül van.Ha ennek veszem a 60%-t akkor az 84000 ft...és ha jól értelmezem amit írsz,akkor ez is bruttó,tehát nem kapok kézhez 84ezret,hanem ebből még lefognak,de kb mennyit?
2013. szept. 14. 17:48
 3/12 A kérdező kommentje:
Ja,és már van egy gyermekem,aki után kapok családi adókedvezményt,de tudom ,hogy 12.hetes kortól igényelhetem majd a magzatra is.Akkor még ez is plusz.Feltéve ha lesz annyi adóm,amiből mindkettőre igényelni tudom.
2013. szept. 14. 17:50
 4/12 anonim ***** válasza:
74%
Igen, akkor mar 2 gyermek utan kapsz majd kedvezmenyt. A kormany tervez most valami kompenzalast azoknak, akik nem tudjak kihasznalni a teljes adokedvezmenyt, de h pontosan mi a terv azt oszinten nem is tudom, illetve, h egyaltalan lesz-e belole valami...
2013. szept. 14. 17:55
 5/12 anonim ***** válasza:
Igen, valamit meg akkor is vonni fognak a 84-bol, ha nem is sokat.
2013. szept. 14. 17:57
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm!...és a cafeteria összegét is számoljam a bruttó béremhez?
2013. szept. 14. 18:00
 7/12 anonim ***** válasza:

első, ha te nettóban 110 táppénzt kaptál, az messze nem a maximum volt, mert a maximum 196 ezer bruttóban. Ami nettóban még adókedvezmény nélkül is 165.

Kérdező ha van folyamatos 2 év munkaviszonyod, akkor lesz a táppénzed 60%. 140 ezer esetében a táppénzed 84 ezer bruttó, ami nettóban 2 gyerek utáni adókedvezménnyel ugyanennyi, egy gyerek utáni kedvezménnyel 81, adókedvezmény nélkül 71.

2013. szept. 14. 21:24
 8/12 A kérdező kommentje:
Gyesről mentem dolgozni,1 évem és két hónap munkaviszonyom van most,ezen a munkahelyen.
2013. szept. 15. 07:00
 9/12 anonim ***** válasza:
Akkor neked csak 50% lesz a táppénzed mértéke.
2013. szept. 16. 22:14
 10/12 A kérdező kommentje:
Miért 50% ?Egy éven belül kell 180 bérezett napnak lennie,nem ?Az megvan. Mostmár teljesen össze zavarodtam. 1 éve és 2 hónapja dolgozom ezen a munkahelyen,Gyesről jöttem dolgozni,a Gyes ideje is biztosított idő nem?...és míg megszülök májusban az még 8 hónap munkaviszony.
2013. szept. 17. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!