Ha én visszamegyek dolgozni 8 órában, a gyereket bölcsibe adom, attól a munkanélküli férjem még igényelheti a GYES-t?
Figyelt kérdés
2013. szept. 14. 14:30
1/7 anonim válasza:
Ha lemondja a munkanélküli segélyt, akkor igen.
Egyszerre 2 segély nem jár
3/7 A kérdező kommentje:
Nem kap már semmilyen ellátást a munkaügyi hivataltól.
Fizeti maga után a TB-t, hogy az legalább rendben legyen.
Ezért gondoltam erre a megoldásra.
Így lehet?
2013. szept. 14. 14:36
4/7 anonim válasza:
Így igen! Bár ha jól tudom, nem lehet egész nap a bölcsiben.
De sok helyen csak akkor veszik be a kicsit, ha mindkét szülő visz munkáltatóit.
5/7 anonim válasza:
Nálunk is kötelező volt a bölcsinél 2 munkáltatói igazolás.
A barátnőméknél volt ugyan ez a helyzet és nem vették fel, mondván: apuka a másik szülő, aki nem dolgozik, tehát maradjon vele otthon. Lehet, ez bölcsi függő, de ezt a hozzáállást is meg lehet érteni, mert apuka idejéből kitelik, és csak jobb lehet a gyerkőcnek is egy otthoni környezet, mint egy bölcsi.
6/7 anonim válasza:
Akkor minek pazaroljátok a pénz bölcsire,bár így úgysem veszik fel. Igen mehet gyes-re.
7/7 anonim válasza:
igen, nálunk ugyan így van, már 1 éve nem jár neki a munkanélküli segély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!