Valaki segitsen! Tgyás/Gyed kifizetése mi alapján működik? Ha a munkáltatóm nem fizet egy éve semmilyen járulékot az állam felé, akkor én sem kapok semmit? SOS!
Ma tudtam meg, hogy bár jogosult vagyok tgyás-ra, gyed-re, hiszen van érvényes munkaszerződésem, lehet, hogy mégsem kapok semmit, mert a munkáltatóm már vagy egy éve nem fizetett be semmilyen járulékot? Jelenleg itthon vagyok a két gyermekemmel, a kisebb után gyes-t kapok, és okt. elejére várjuk a harmadik babát. Tud valaki erről nekem mondani valamit?
Még egy kérdés: ha a munkáltatóm miatt nem kapok gyedet, akkor a szociális alapon jogosult vagyok legalább méltányossági gyed-re?
Előre is köszönöm!
Ha a cég nem fizet utánnad, az állam "fiezti be", és hajtja be a cégen!. A férjemnél is így volt, négy hónapig nem fizettek utánna semmit, csak egy hivatalos levélből tudtuk meg mi is.
De úgy van ahogy írták, GYES alatt nem fizet a munkáltató
Az logikus, hogy utánam nem fizet a munkáltatóm, de a baj azzal lehet, h konkrétan semmijen járulékot, adót nem fizet...
De, ha igaz amit irtatok, akkor elvileg nincs félnivalóm. köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!