Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Milyen juttatásokra, támogatás...

Milyen juttatásokra, támogatásra számíthatunk?

Figyelt kérdés

Utolsó éves főiskolai hallgató leszek szeptemberben. 2 félévem lenne hátra, de 5 hetes állapotos vagyok, így csak az őszi félévet tudom befejezni. Bejelentett munkahelyem még nem volt, bár egy éve folyamatosan dolgozom. Párommal több, mint 8 éve vagyunk együtt, viszont nem házasodtunk össze (még). Így milyen juttatásokra számíthatok? A családi adókedvezmény akkor is jár, ha nem vagyunk házasok (páromnak)? És a terhességi-gyermekágyi segély tényleg jár felsőfokú tanulmányokra? GYED, GYES, TGYÁS, családi pótlék, stb.?

Köszönöm a válaszokat!

2013. aug. 8. 11:34
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
még nem fogadták el azt a törvényt,de szerintem nem is fogják,ez csak választás előtti beetetés.Csak gyest,csp-t fogsz kapni,a párod igényelheti a adókedvezményt,de ha nem házasodtok össze,akkor csak a baba születése után.A szülés után jár egyszeri anyasági 64000ft,némelyik önkormányzat is ad kelengyepénzt.
2013. aug. 8. 11:43
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Jól mondja az előttem szóló. Csak gyest és családi pótlékot fogsz kapni + az egyszeri anyasági támogatást. Ha összeházasodtatok volna, a férjed magzatra is igénybe vehetné a családi adókedvezményt. De miután megszületett a baba, ő fogja ezt kapni, ha igényli. Ez nettó 10 ezer forint.

180 nap felsőfokú tanulmány akkor számít bele, ha mellette fél évet dolgoztál is és a szülés pillanatában is be vagy jelentve. Esetleg ha lenne egy rokonodnak cége, bejelenthetne és akkor jogosult lennél tgyásra és gyedre is. (Illetve nem tudom, hogy befejezett főiskolai tanulmányok szükségesek-e hozzá... )

2013. aug. 8. 11:53
 3/3 anonim ***** válasza:
60%
Ha nem vagytok összeházasodva akkor is igényelheted magzatra az adókedvezményt.Nálunk is így van.
2013. aug. 8. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!