Juniusban lejárt a GYED-em. Megigényeltem július 2-án. Mikor kapok pénzt? Részletek lent, mert hosszabb.
Nem tudtam,hogy a gyest már nem a munkáltatóm fogja folyósítani. Junius 10-én töltötte a kislányom a 2 évet. Július 2-án hívott fel a pénzügyes a munkahelyemről,hogy megigényeltem-e. Akkor gyorsan ügyfélkapun kitöltöttem a papírt és elküldtem a iratok másolatát is. Erre kaptam múlt pénteken egy levelet,hogy átadták a Magyar Államkincstár Győr-Moson-Sopron megyei osztrák-magyar ügyosztályra,mert beikszeltem,hogy a férjem ausztriában dolgozik. Ilyenkor is 30napos az átfutási idő? Még nem igényeltük meg a családi pótlékot sem Ausztriából. A MÁK-nál azt is mondták,hogy igényelhetünk kintről gyes különbözetet. Erről sem tudtam,de miután utána olvastam,tényleg lehetséges.
Múlt hónapban is csak nagyon kevés pénzt kaptam,mert 10 napra járt még a Gyed. Mikorra várható,hogy esetleg küldenek pénzt? Ebben az esetben mennyi az átfutási idő?
A különbözet átfutási ideje az fél év, 1 év is lehet
Barátnőmnek 10 hónap volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!