Linkelnetek nekem egy reszletes tajekosztatast mikre vagyok jogosult terhesseg elott-utan? Valamint ki hogy tud megelni ebben az idoszakban egy fizetésből?
Linket én sem tudok.
Ha több mint 1 évet dolgozol szülést megelőző 2 évben, akkor járni fog tgyás és gyed.
A tgyást a szülés előtt 28 nappal lehet igényelni, bruttó átlagbér 70%-a. 168 napig jár.
Gyed, a tgyás lejárta után jár, szintén a bruttó átlagbér 70%-a, max. a gyerek 2 éves koráig.
Ha nincs munkahelyed, nem dolgoztál, akkor gyes jár a gyerek születésétől, annak 3 éves koráig, ami jelenleg nettó 25.600 Ft.
Családi pótlék: 12 ezer körül van, a gyerek születése után jár.
Egyszeri anyasági támogatás: kb. 64 ezer Ft. Ezt egyszer tudod igényelni az Államkincstártól, ha a terhes kis könyvedben meg van a 4 orvosi pecsét, vagyis eljársz rendesen terhesgondozásra. Szintén a gyerek születése után.
Ha dolgozol vagy a párod dolgozik, a terhesség 91. napjától jár a családi adókedvezmény, ami havi 10 ezer Ft plusz 1 gyerekre.
Terhesség előtt csak ez az egy adókedvezmény van, amit igénybe tudsz venni és táppénzre tudsz menni a munkahelyről, ha veszélyeztetett vagy.
A 170 ezer Ft-ból még mennyi a kiadás? Ez sokat számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!