Milyen feltételek alapján jár idén vagy jövőre tgyás és gyed?
Ha 2014 elején szülsz, az ellátások alapja a 2013-ban elért jövedelmed lesz. Mivel nincsen 180 bérezett napod, a tgyás alapja max. a minimálbér kétszerese lehet (ha ezt a tényleges, 167 napra kapott béred nem éri el, akkor az a bér az alapja). A gyed alapja ugyanez lesz, mert azért nincs meg a 180 nap, mert táppénzen vagy.
Nem hívhatnak vissza dolgozni csak ezért.
Értem , én is igy látom , csak hogy a főnököm üzent hogy le kell dolgoznom 3 hetet mert különben nem jár majd semmilyen juttatás. Ki vagyok akadva rajta semmit értek már akkor. Az befolyásolhat valamit hogy a két munka viszonyom közt volt
4és fél hónap szünet? Mert én a szülést megelőző két évet úgy értelmezem hogy 2012-2013 -ban kell 365 nap és nekem ez elvileg meg van , az előző munkaviszonyom 2011.11.18-tól 2012.08.26-ig, igy gondolom hogy akkor 2012 januártól nézik és nem számit hogy 2011-ben kezdődött a munkaviszony. Most pedig 2013.01.14-től él a munka viszonyom, június 25-től pedig táppénzen vagyok. Bocsi ha kicsit hosszú ás bonyolult de remélem érthető volt és tudsz még egy kicsit segiteni :) Köszi
A biztosítotti időnek nem kell folyamatosnak lennie, így neked bőven meglesz a 365 (jóval több is) nap. A főnököd téved, mert a 180 bérezett nap hiánya a jogosultságot nem érinti, csak az alap meghatározásánál számít.
Sokan keverik amúgy a biztosításban töltött napot a bérezett nappal, de attól még nincs igazuk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!