Megéri főállású anyának lenni 3 gyerkőccel? (A munkahelyre nem bitos, hogy visszamehetnék. ) Mennyit kapnék mindennel együtt (családi pótlék. )? És milyen kedvezmények illetnek meg?
A GYET összege megegyezik a GYES-ével.
Egyetlen előnye, hogy járulékokat nem kell magad után fizetni.
Ha apuka jól keres, akkor jó lehetőség lehet.
Gyes összegét kapod nettó 25 körül + a családi 43.200Ft.Meg még apuka igénybe tudja venni a teljes adómentességet.Oviba, iskolában étkezési hozzájárulás, mivel nagycsaládos lennél, ezért a nagycsaládosoknál szinte ingyen válogathatnál ruhákat, ételsegélyeket kapnál rendszeresen.Karácsonykor szintén.Nekem van nagycsaládos ismerősöm.Most mivel nincs iskola, még így is a 3 gyerek minden hétköznap kap ebédet..el kell hozniuk.Kedvezménnyel mennek rendezvényekre..csak mondok egy példát..ha nem vagy nagy családos, akkor egy színházjegy több mint 1000Ft/gyerek..nagycsaládosként ez kb. 200Ft/gyerek.
Ha apának biztos a munkahelye akkor szerintem lehet róla szó..Plusz még mindig ha találsz 4-6 órás munkát, azt lehet végezni GYET mellett.
48000 a családi a 3 gyermekre
25500 a gyes
Kedvezmények: 90% tömegközeledés (de csak a távolsági buszokra és vonatokra,ha mind a 3 gyermek Veled van)
50%-os étkezési a suliban/oviban
Ingyen tankkönyv az iskolában.
Ha kevesebb az apuka bevétele,akkor igényelhetsz az önkormányzatnál lakásfenntartási támogatást és gyermekvédelmi támogatást- a gyerekek számától függetlenül lehet mind a kettőt igényelni!
A családsegítőből hamarabb kapsz Eu-s segélycsomagot- bár ez önkormányzat függő,felénk speciel nem osztogatják annyira,és volt már,hogy hiába 4 gyerek,be kellett menni és rákérdezni,hogy mi nem kapunk?? és alig akartak adni,pedig úgy álltunk anyagilag,hogy nem jól...
Nekem megéri majd főállású anyának lenni,mert nincs munka,munkanélküli sem jár nekem,mivel az előző munkahelyem köddé vállt míg én itthon voltam Gyed-en,így papír szerint még alkalmazásban állok náluk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!