Családi pótlék igénylését mind a két szülőnek alá kell írni? Együtt élünk a férjemmel és ő nem akarja aláírni. Mit lehet ilyenkor csinálni?
21:46-os: ennyire nem lehetsz hülye, hogy ezt komolyan ird.
Ha a kérdezö ráhamisitja a férje aláirását, akkor nemcsak a kérvény lesz érvénytelen, hanem még okirathamisitás miatt még meg is büntetik.
AZ, hogy a te férjed a te aláitásodat odahamisitotta, az sincs rendben, de akkor te elvileg egyetértettél a kérvénnyel - de a kérdezö férje nem akarja aláirni, igy nem fogja az aláhamisitottat elismerni.
Nálunk konkrétan az ügyintéző javasolta a férjemnek valamilyen igénylőlapnál (most nem biztos, hogy a családi volt, lehet, hogy valamelyik másik), hogy írja alá helyettem, hogy ezért ne kelljen még egyszer visszabumliznia szegénynek, mert valamit elrontottunk, és újra ki kellett töltenie...
Egyébként mivel indokolja a férjed? Ezt nem értem, hogy miért nem akarja. Ez nem szegénységi segély, vagy valami, ami esetleg ciki lenne, ez alanyi jogon jár mindenkinek. Ő nem örül 12 000 Ft-nak?
De tényleg, a férjed meg tudja indokolni, hogy miért nem akarja aláírni?
Mondjuk azt nem tudom, hogy neki alá kell-e írnia, mert én egyedül igényeltem (papíron is, és a valóságban is egyedülálló vagyok), nekem csak erről kellett nyilatkoznom. De mivel te házas vagy, így ez a lehetőség kiesik.
De azért tényleg szép kis házasság lehet a tiétek, ha te a férjedet úgy akarod rávenni valamire, hogy megvereted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!