Gyes alatt mellékállásban dolgozni?
Határozatlan idejű szerződésem van, várnak is vissza.
Ha itthon maradok a 3. évben gyesen, mellette 4 órában dolgozhatok más cégnek? Vagy akkor az eredeti munkahelyemen fel kell mondanom? Ha megoldható, akkor az eredeti munkahelyemnek (ahol ugye fizetés nélküli szabin vagyok) tudnia kell a másik munkáról? Felmondhatnak erre hivatkozva?
Jó kérdés, hasonlón töröm a fejem...Úgy tudom, hogy akkor el kell mondanod a jelenlegi munkahelyeden, ha hasonló munkakörben helyezkedsz el pl. a konkurenciánál. Ez mondjuk érthető. De szerintem tájékoztatni akkor is kellene őket ha valami teljesen mást dolgozol, úgy tudom ez benne is van a munka törvénykönyvében. Gondolom azért mennél el, mert az eredeti helyedre nem tudnak részmunkaidőben visszavenni. Amúgy elvileg hat órában is lehet dolgozni, az is jobb mint a nyolc.
Hátha jön valami szakértő és segít :-)
Köszi :)
Nem lenne konkurencia, teljesen más dolog. A kiskaput hagynám meg, ha nem jön be az új, legyen hova mennem a gyes után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!