Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Anyukák, ti beleegyeznétek...

Anyukák, ti beleegyeznétek hogy a férjetek is eljöjjön pár hónap gyed-re? Nem anyagi okokból, hanem csak mert ő szeretné.

Figyelt kérdés
A kicsi 20 hónapos korától bölcsikezdésig.
2013. júl. 24. 18:13
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

A kisfiam 3 éves, nálunk ez így volt.

Én voltam otthon vele kb. 1 évet, az apja volt vele kb. 8-9 hónapot, utána ment bölcsibe.

A férjem számára ez egyáltalán nem volt gond vagy "gáz", sőt sok helyen elismerést kapott pl. az utcán vagy játszótéren vagy boltban, hogy milyen jó dolog, hogy apuka is így tud gondoskodni a piciről. Nagyon büszke is volt erre- mondjuk ő külföldi és az ő kultúrájában teljesen normális, becsülendő, megszokott, hogy a férfi is kiveszi a részét a családdal kapcsolatos teendőkből.

Szerintem nagyon jól döntöttünk- pl. azért, mert a menni tanuló- szaladó kicsinek sokkal jobb volt az erősebb és "bátrabb" apukája, aki simán felkapta, könnyebben cipelte, repülőztette, nyakában hurcolta, kötéllétrára tette stb. Ők ketten sokkal bátrabbak voltak, messzebbre mentek- sőt erős férfiként nem kapott idegbajt a bkv-tól sem (van autónk, de a kicsi imádta a buszokat, villamost, fogaskerekűt stb.)

A húgom Ny-Európában él, náluk úgy működik ez az egész, hogy van 4 hónapnyi olyan idő, amit CSAK az apa vehet ki (a szülők megbeszélése alapján bármikor a gyermekkel otthon töltött biztosítt idő alatt, tehát kb. 1,5-2 éves koráig)- ha az apa ezt nem teszi meg, akkor ez az idő elvész, az anya nem tud otthon maradni arra az időre.

Valóban jót tesz a családnak. Az anya is meg tudja könnyebben tartani a munkahelyét, nem esik ki annyira a szakmai rutinból, az apa is megérti, hogy tényleg nem "csak prüntyögés" a gyermek mellett az élet, hanem azért ott a háztartás, a betegség...és talán a pár kapcsolatát is erősíti, hiszen kölcsönös tiszteletet ébreszthet egymás és az elvégzett munka iránt is.

A kicsinek is jó a körődés és amikor én visszamentem dolgozni, mindig új erővel, nagy várakozással siettem haza, hogy a kicsimmel legyek- addig apa tudott pihenni vagy a barátaival találkozni- így a kicsi mindkettőnkből a legfrissebb, legjobb énünket kapta.

Szerintem szuper megoldás, csak ajánlani tudom.

2013. júl. 25. 11:16
 12/13 anonim ***** válasza:
Én örülnék neki. Ha szeretné, neki is "jár", hogy babázhasson, ne csak este, munka után lássa a lányát. És biztosan mindent ügyesen meg tudna oldani, nem kellene aggódnom.
2013. júl. 25. 12:24
 13/13 anonim ***** válasza:
54%
Igen én be is vezetném törvényileg, hogy egy évig csak az anya után egy évig pedig csak az apa lehet gyed-en. Mindenkinek csak az előnyére várna.
2013. júl. 25. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!