Miért jobb az, ha úgy szülök, hogy férjnél vagyok?
Annak a nyilatkozatnak a beszerzése egy kb. 10 perces adminisztráció volt a polgármesteri hivatalban.
Nem tudom mi lehet a hátránya, mi sem vagyunk összeházasodva.
Van anyagi része: ha nem házasodtok össze és szétmentek, akkor sokkal rosszabbul jársz. Hiszen az a tied, amit megkerestél, te vettél, és ha gyerek van, nyilván nem tudsz pénzt keresni egy ideig. Házassággal vagyonközösség jön létre, mindennek a fele a tied, amit házasság alatt szereztetek, függetlenü attól, hogy a férjed napi 12 órázott, te meg 25000 Ft-ot kaptál állambácsitól.
Természetesen ez nem arról szól, hogy a pénzért mész hozzá, hanem arról, hogy nem sodrod magad létbizontalanságba, aminek okán pl. az exed a gyereket is elperelheti tőled, arra hivatkozva, hogy nem tudod eltartani.
Ráadásul az öröklési szabályok is fontosak.
A másik az érzelmi odala: ha nem kötelezi el magát, miért szülsz neki gyereket.
Szerintem akinek tényleg nem számít a papír, aláírja. Csak az nem házasodik, aki pontosan tudja, hogy nem akarja magát végleg elkötelezni.
Az tény, hogy vagyonközösség alakul ki egy házasság során. Ugyanakkor élettársi kapcsolatban élők is vagyoni közösséget alkotnak normális esetben. (Az már mindenképpen egy jel, ha külön kasszán van a pár, függetlenül attól, házasságban élnek vagy sem.) Pl. Egy közös lakás vételnél egy normálisan működő kapcsolatban szerintem nem kérdés, 50-50 %-e a tulajdonrész. Ha élettársi kapcsolatban bebútorozott egyik fél a másikhoz, nyilván tisztában van vele, szakításkor ki hagyja el az otthont.
Ugyanakkor azt feltételezni a kérdezőről, (és általában a nőkről), hogy nem tudná magát eltartani, mert nő mivoltából adódóan nyilvánvalóan lényegesen kevesebbet keres mint a férfi nem hinném hogy mindenki esetéből helytálló.
Az, hogy egy jel lenne arra, hogy valaki nem akarja elkötelezni magát, mert nem házasodik, azt megint nem gondolnám. Ahhoz túl sok a válás. A megcsalás döntés kérdése.
Ja, és válás alkalmával a vagyonközösség tagjai az utolsó kenyérpirítón is meg kellett küzdjenek. Mer' ugye közös szerzemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!