Ez hogyan lehet hogy ennyivel kevesebbet kaptam?
Eddig 2-4 hónapig 71.000-73.000ft ot kaptam ez sem elég semmi re de mindegy.
Viszont most azt hittem leugrom a buszról mikor kaptam az smst és 62.000ft állt benne!!
Én ugy tudom hogy hogy a Gyednek jópár száz forinttal lehetne kevesebb de több mint 10.000ft-tal nem !!
Teljesen kivagyok mert igy már most sincs pénzünk , kihez fordulhatok magyarázatért??
Még nem mivel nem voltak bent a munkaühyen a kedves kolléganők!!
Hétfőn felhívom őket
De leirná valaki nekem hogy pontosan miket és mennyit vonnak le a Gyedből???
Köszönöm szépen előre is
A gyermekgondozási díj (gyed) összegét
- nyugdíjjárulék (10 % ) és
- személyi jövedelemadó ( 16% ) terheli.
Nem természetes az , hogy a munkáltató fizeti a Gyedet, mert a munkáltató csak akkor fizeti ha kifizetőhely.
Ha nem kifizetőhely, akkor az Oep küldi
De nem érti senki ,ebben sincs adókedvezmény mivel a párom veszi igénybe!!
De már 4 hónapja kaptam gyedet és eddig 71-71 ezer volt akkor most nem lehet hogy ennyi kapok
Tényleg munkáltatót kérdezd meg, vagyis a bérszámfejtőket, itt nem tudjuk neked megmondani mi lehet az oka, ha már régóta gyeden vagy.
Egyébként az, hogy 5 évvel ezelőtt többet kaptál annak az is lehet az oka, hogy 1. igen, akkor még volt kb. 9000 Ft adójóváírás
2. Régebben nem 70% volt a gyed, hanem a bruttó átlagbér 80%-a, valószínűleg az első gyerekeddel még azt kaptad!
Te nem érted, hogy mi nem az adókedvezményről beszélünk, hanem az adójóváírásról .
Először olvass utána hogy mi a kettő közt a különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!