Mehetek munkanélkülire, ha apa venné át a GYED-et?
És vajon ez mire lenne jó?
Ha jól értem, a párod jelenleg dolgozik, Te GYED-en vagy.
Erre ő menne GYED-re, te meg munkanélkülire?
Ne haragudj, de ez így elég hülyén hangzik...
Elvileg lehet szerintem de mi értelem?
Apa megkapná a fizetése 70% gyed-ként meg te is munkanélküliként. Ja és a munkanélküli már csak 3. hónapig jár maximum.
Jaj, dehogy 3 éven belül, szülést megelőző 2 éven belül kell meglennie.
Remélem megoldódott a problémád már. Egyébként apuka nem csinálhat bármit gyed mellett, konkrétan semmilyen munkát nem végezhet, elvileg még feketén sem, bár ez ugye nem derülne ki, kivéve, ha van rosszakarótok!!
76% butaságot írtál, mert nem olvastad el rendesen a választ és az azt megelőző kérdést.
Az álláskeresési támogatásnak ugyanis az égvilágon semmi köze a szüléshez, és ennélfogva nem is a szülés előtt két éven belül kell meglennie - és nem is 360 napnak., A kettő teljesen más.
Ha figyelmesen megnézted volna, láttad volna, hogy a kérdés az volt, hogy miután átadta a a gyedet, mehet-e álláskeresési támogatásra. És erre a helyes válasz az, amit én adtam: mehet, ha van 3 éven belül 360 nap munkaviszonya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!