De naivak egyesek :-) Pelenka max 1 éves korig kell, addig viszont étel nem, mert anyatejet kap.
Kapnak rengeteg dolgot segélyszervezettől, védőnőtől, családsegítőtől. Nem megy el havi 30 a gyerekre.
2013. máj. 23. 18:25
12/21 anonim válasza:
Nem az a kulcskérdés, hogy a gyerekre költik-e a GYES-t. Az a baj, hogy van egy széles és rendkívül gyorsan szaporodó réteg, akiket nem lehet megnevezni, mert még rámsütné valaki, hogy rasszista vagyok és ők az alanyi jogon járó juttatásokért szaporodnak, majd megverik, kirabolják, megölik, megerőszakolják azokat, akiknek az adójából kapják a segélyt. Ezeknek a szaporodását csak a GYES és a családi pótlék eltörlésével lehetne megszüntetni, bár már valószínűleg késő. Nem az a jó szó, hogy nem igazságos, hanem hogy rendkívül káros és veszélyes minden alanyi jogon járó juttatás.
2013. máj. 23. 18:31
13/21 gabszem válasza:
aki soha nem dolgozott és nem is akar (elég sokan vannak így) annak sztem ne járjon.
2013. máj. 23. 18:38
14/21 anonim válasza:
Ez egy nagyon összetett kérdés, és elég nehéz eldönteni, hogy igazságos-e vagy nem, és mivel nem lehet szétválasztani az egyetemről épp kikerülő, később dolgozni akaró embert, a soha dolgozni nem akarótól, mert erre nincs biztos és igazságos módszer így nem is lehet válogatni közöttük. Ami esetleg megoldás lehetne, hogy a második vagy harmadik gyerektől már csak és kizárólag adóból levonható támogatás jusson, így nem duzzadna a segélyből élők rétege. De egy-két gyereknél még ezt nemigen lehet megtenni. Szintén jó megoldás a kajautalvány vagy természetbeni juttatás, pl. villanyáram-utalvány stb, amit nem tud eladni, hogy piát vegyen belőle, névre szóló gyógyszertári utalvány, pelenkacsomag, tápszercsomag, ami épp kell az adott korú babának. És ha olyanok a körülmények, hogy nem biztosított a gyerek testi és szellemi fejlődése, akkor állami gondozás és máris nem szülnének a segélyért. Szóval nehéz kérdés, és szerintem egy politikus sem fogja megoldani, mert ez a széles szavazó réteg kell mindegyiknek. Meg az emberi jogok meg a hasonló mentegető körülmények miatt sem vállalja be senki ennek a megreformálását.
2013. máj. 23. 19:00
15/21 anonim válasza:
Ha valami alanyi jogon jár az általában soha sem igazságos, mivel semmit nem kell tenni érte.
Az, hogy nem ezen múlik az ország helyzete az igaz de mondjuk elég sok bölcsit lehetne belőle építeni. Így pl az járna jól aki akar dolgozni csak nem tudja hova tenni a gyereket nem az aki csak gyereket csinálni tud.
2013. máj. 23. 20:23
16/21 anonim válasza:
Nem.
2013. máj. 24. 07:44
17/21 anonim válasza:
Pf...Hogy itt milyen irigy emberek vannak, sajnáljátok csak nyugodtan a segítséget, amire tényleg rászorulhat 1-1 kismama.
Én például nem dolgoztam bejelentett munkahelyen a terhességem előtt, de diákmunkát elég sokat vállaltam, rendszeres jelleggel csak az ugye nem számít sehová. :) Mikor a lányom 10 hónapos volt, akkor vissza is mentem dolgozni, mert sajnos a férjemet kirúgták. Nagyon sokszor segített rajtunk a GYES, amit ha a sok önző, csak magára gondoló ember miatt eltörölnének, nem csak a romáknak lenne veszteség, van akinek tényleg nagy szüksége van rá! De azért köszönöm a megértést...
2013. máj. 29. 14:42
18/21 anonim válasza:
Utolsó miért kell magadra venni?
Az meg aki nem dolgozót bejelentve bocs de nem tudom sajnálni. Nem fizetett adót vagy diákmunkásként filléreket az mit akar a közösből kivenni. A valós életben is csak az van amit magad előteremtesz.
2013. máj. 29. 14:44
19/21 anonim válasza:
Ha választhattam volna én kértem volna, hogy vonják le tőlem is az adót, például, hogy legyen a nyugdíjalapban is! A SZJA-t tőlünk is vonták/vonják...Arról meg nem tehetek, hogy más munkahely egyszerűen nincs és nem is volt. Olyan céghez adtam be az önéletrajzom, ahol 4 éve dolgozom diákként és még oda sem sikerül bejutnom. :) Akkor mégis más cégeknek hogy vágjak neki? ami itt van egyszerűen lehetetlenné teszi a megélhetést...
2013. máj. 29. 14:47
20/21 anonim válasza:
Na de pont ezért fogad el, ha valakit zavar az, hogy az ő fizetése 100. ezer helyett 70. ezer lesz mert elviszi az adó, és ez nem tetszik neki. Én teljesen meg tudom érteni, hogy valakit zavar az, hogy van olyan aki egész életében nem dolgozót de kap annyi segélyt mert van pár gyereke mint aki egész nap a gyárban gürizik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!