Intézném a TGYÁS igénylésemet. A könyvelő iroda akivel szerződése van a cégemnek, közölte csak térítés ellenében tudnak segíteni. Ezt az összeget tényleg kifizettethetik velem? Akkor már inkább elintézem magamnak az OEP-nél, azt lehet?
Nem a céged, (BT, KFT) megy TGYÁS-ra, hanem te, aki magánemberként a cégnek a tulajdonosa vagy.
Az egy másik dolog, hogy én az ilyesmit nemcsak a vállalkozó, (tulajdonos) részére, de azok alkalmazottai részére is megcsináltam annakidején, külön térítés nélkül.
Az egész nyomtatvány-kitöltés nem tart 10 percnél tovább, persze elvinni az OEP-hez az összes melléklettel, ott sorbanállni és beadni stb. stb. nem én intéztem, de a nyomtatvány-kitöltést megcsináltam.
Jó lenne azért tisztázni, hogy amit te "céged"-nek nevezel, annak te a tulajdonosa vagy, vagy pedig nem mint saját cégről beszélsz, hanem a cégről, ahol dolgozol, dolgoztál a baba születése előtt.
Ha saját tulajdonod, te valóban saját "céged", akkor a könyvelőd külön térítés nélkül is megcsinálhatná, ha van benne gerinc.
Ha a "céged" kifejezés alatt egyszerűen a "munkahelyedet" érted, akkor viszont a könyvelőd kérje a külön-munka díját a cég tulajdonosától. Ha az nem fizeti ki neki ezt a plusz-munkát, akkor bizony: vagy megcsinálod magad, vagy megcsináltatod mással. A könyvelő és a főnököd között létrejött szerződésben egész biztosan nincs olyan kitétel, hogy az alkalmazottak részére az egyéb hivatalos helyeken intézendőket is el kell végeznie a havi könyvelési díj fejében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!