Családi pótlék nem járhat (mivel nincs "család")? ...milyen támogatás jár(hat) közvetlenül a szülés utántól? ...Nem vagyok ebben járatos. Nem lesz/nincs férjem, a baba meg úton van. A kapcsolatomnak vége, így egyedül kell végigvinni. A munkahelyem meg ideig-óráig van meg, de mindenképpen bevállalom a babót. Kérlek, segítsetek, és ne nézzetek nagyon ostobának, hogy férj és/vagy élettárs nélkül vágok ebbe bele. Köszönöm.
Tudom, hogy nehéz lesz, de egyelőre úgy kell megcsinálnom, hogy "apuci" nélkül. Talán még a nevét sem kapja meg. Kérlek, adjatok tanácsot, ha tudtok.
Hogyne jarna mar csaladi potlek! Ilyen baromsagot, hogy nincs csalad, mar ne is haragudj... Nem csaladonkent, hanem gyermekenkent jar alanyi jogon. 13700.- lesz. Egyszeri anyasagi tamogatast kapsz, ha negyszer megjelensz a terhesgondozason. Ha van munkaviszonyod es megfelelsz a felteteleknek, akkor elobb tappenzt vehetsz igenybe a terhesseg alatt, majd TGYASt, illetve GYEDet. Ha nem vagy ra jogosult, akkor GYESt kapsz. Apukat be kell perelni tartasdijert.
2013. ápr. 28. 14:54
2/10 anonim válasza:
Jár családi pótlék, ráadásul emelt, mert egyedülálló vagy. Ha a szülés előtti 2 évben lesz 365 nap munkaviszonyod, és a szülés idején is biztosított vagy, akkor igényelhetsz TGYÁS-t és GYED-et. Ha nem, akkor csak GYES jár, ez kb. 25.000.-Ft. Van még egyszeri anyasági támogatás: kb. 64.000.-Ft, ami akkor jár, ha a terhességed alatt min. 4-szer megjelentél terhesgondozáson. Ha van munkaviszonyod, a terhesség 91. napjától igényelheted az adókedvezményt. (ez 10.000.-Ft/hó)
2013. ápr. 28. 14:56
3/10 anonim válasza:
"Családi pótlék nem járhat (mivel nincs "család")?"
Hát ekkora butaságot rég hallottam, ne is haragudj!!
Ja, igen, ők végül is megmondták a frankót, más család pedig - mint tudjuk - nem család. :)
2013. ápr. 28. 15:07
6/10 anonim válasza:
Na ezért nem kell a hülyeségeket hangoztatni, nem tök mindegy, hogy egy papíron mi a család vagy mi nem? Teljesen lényegtelen, jár a családi is meg minden ami házaspároknak, sőt így még több családi jár.
2013. ápr. 28. 16:25
7/10 A kérdező kommentje:
én mondtam hogy hüeséget fogok kérdezni. Igen. tényleg a kormány álláspontja alapján gondoltam ezt, hogy mi van, ha ezt tényleg így veszik, mert annyira azt hangoztatják és beszéltem már egyedülállókkal és mondták hogy mennyire szörnyű ez a szegénység, és emiatt következtettem erre, de mindent nagyon szépen megválaszoltatok, köszönöm!
2013. ápr. 28. 21:04
8/10 A kérdező kommentje:
még egy baromság, amit kérdezek. Ahogy ezt számolgatom, nagyon alacsonyak az össszegek, az egyszeri dolgokat nem vettem bele, mert nem rendszeres jövedelem. De ha pl nettó 95-100 ezer volt eddig a fizetésem 7 éves munkaviszony után, akkor mennyi lenne az, amit átlagban kaphatok? Bocs, de halvány fogalmam sincs erről.. És semmiről.
Most is dolgozol? Mert ha igen, akkor azonnal jelentsd be írásban a munkáltatódnál, hogy terhes vagy, és akkor védett leszel, nem rúghatnak ki. (persze csak ha határozatlan a szerződésed)
Ha szülés idején is biztosított vagy, akkor igényelhetsz TGYÁS-t és GYED-et. Ez a fizetésed 70%-a, a tgyás-ból csak adóelőleget, míg a gyed-ből az adóelőlegen kívül 10 % nyugdíjjárulékot is vonnak.
Ezen kívül a 91. naptól igényelheted a családi adókedvezményt, ami havonta 10.000.-Ft, és természetesen a szülés után is jár.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!