GYES mellett jövedelem hogyan oldható meg? Vannak kivételek?
Mivel hivatalosan még egyetemista vagyok (Phd hallgató, ösztöndíjas), és így még nem volt munkaviszonyom, ezért az első pillanattól GYES-t fogok kapni. Az egyetem mellett szellemi munkákat folytatok, amikért alkalmakként kapok pénzt (tehát nem állandó jövedelem). Jelenleg dolgozom egy projektben, ami júniusig tart, itthonról végzem a munkát (lényegében szerzői munka, egy pedagógiai programhoz írok anyagot, amit mások tartanak meg). Ez hetente olyan 2-3 óra tényleges munkavégzés, viszont nem szeretném abbahagyni, ha megszületik a baba, nagyon kellene a pénz (így a GYES-t sem szeretném elveszíteni) és szeretem is csinálni.
Szerintetek van erre valamilyen lehetőség? Most kellene aláírni a szerződést. Van valami olyan megnevezés esetleg, amit lehet GYES mellett is folytatni? (pl. azt tudom, hogy a szerzői jogdíjas munkákat lehet). Köszönöm a segítséget. 35 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!