Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Van kedvetek tippelni? Persze...

Van kedvetek tippelni? Persze egészen más tippelős kérdés, mint az eddig megszokottak! (Gyed-tipp)

Figyelt kérdés

Augusztus utolsó munkanapján adtam fel az OEP-nek a hiánypótlást,az szeptember 1. munkanapjára oda ért. Már 1 éves a lányom,de gyedet még nem láttam,mert bár a munkaviszonyom nem szűnt meg,csak nincs aki ezt bizonyítsa.

Szerintetek mikor lesz ebből gyed?

2012. szept. 26. 16:34
 1/4 anonim ***** válasza:

Hát akkor lehet csak 5-6 év múlva lesz belőle valami!

Az OEP látja hogy be vagy-e jelentve, fizetik, fizették-e utánnad a járulékokat!

Mi az hogy nincs aki bizonyítja! Ott a munkaszerződésed!

Kaptál rendszeresen fizut, táppénzt, ot vannak az utalások a cégtől!

Ha ezek Nincsennek meg, Kkor nem tudod bizonyítani hogy dolgoztál, lehet akkor nem is kapsz gyedet!

2012. szept. 27. 07:13
 2/4 anonim ***** válasza:

Én is hasonló cipőben járok.A kérdésemet a jogi fórumon osztottam meg ezt a választ kaptam.:

„sissy074 # e-mail 2012.08.07. 13:13 Tisztelt fórumozók!

Június 14-én lejárt a GYED-em első gyermekem után,mivel második gyermekemre szerettem volna igényelni újból a GYED-et,megküldtem a nyomtatványt munkáltatómnak.A levelem visszajött a címemre,mert azt nem vették át.Ezután elküldtem azt az OEP-nek,hogy kérjék be ők hivatalból a foglalkoztatóit hozzá.Az OEP-től kaptam egy levelet melyben tájékoztattak,hogy munkáltatómat felszólították a hiányzó irat megküldésére.De a hiánypótlás nem számít bele az ügyintézésbe.Akkor ezek szerint ha munkáltatóm azt a levelet se veszi át,akkor én nem fogok GYED-et kapni???Nincs semmi megoldás???”

Most pedig ezt:

„Most mit tehetnék még?Mert már 3 hónapja nincs megoldás.”

Sürgesse írásban a Pénztár Igazgatóját.

Kérje, hogy az OEP, a NAV, valamint a NYENYI nyilvántartások alapján állapítsanak meg előleget!

(Ezen nyilvántartások kétséget kizáró módon tartalmazzák az Ön biztosítási jogviszonyait és járulékalapot képező jövedelmeit.)

3. Amennyiben a Pénztár Ellenőrzési Szerve ésszerű határidőn belül képtelen a foglalkoztatót a szükséges okmányok kiállítására rákényszeríteni és előleget sem hajlandó megállapítani, úgy -tekintettel arra, hogy a létfenntartása került veszélybe, egyben fogyelemmel arra, hogy szerzett jog igénybevételétől fosztják meg- forduljon panasszal az Alapvető Jogok Biztosához és kérje az alkotmányos visszásság megállapítását és megszüntetését.

(A Pénztár a "levelezésen túl" jogosult helyszíni ellenőrzésre és bírságolásra is.)

Az alapvető jogok biztosáról szóló 2011. évi CXI. törvény (Ajbt) 18. §-a alapján az alapvető jogok biztosához bárki fordulhat, ha megítélése szerint valamely hatóság, például:

közigazgatási szerv,

– közigazgatási jogkörben eljáró egyéb szerv e jogkörében,

tevékenysége vagy mulasztása a beadványt tevő személy alapvető jogát sérti vagy annak közvetlen veszélyével jár, feltéve, hogy a rendelkezésre álló közigazgatási jogorvoslati lehetőségeket – ide nem értve a közigazgatási határozat bírósági felülvizsgálatát – már kimerítette, vagy jogorvoslati lehetőség nincs számára biztosítva.

[link]

A panasz benyújtásának módja:

A beadvány és a biztos eljárása illetékmentes. Az állampolgárok panaszaikat írásban és szóban személyesen nyújthatják be. A kérelemhez célszerű csatolni az ügyben eddig keletkezett és az elbíráláshoz szükséges iratok másolatát. Amennyiben az alapvető jogok biztosának, szakmai helyetteseinek, illetőleg a hivatalnak kifejezetten panaszt kíván küldeni e-mailben, szíveskedjék a

panasz@ajbh.hu

címet használni, amelyet kizárólag erre a célra tartunk fenn.

Felhívjuk a figyelmét, hogy az e-mailben benyújtott panaszok intézése is az ügykezelés általános szabályai szerint zajlik, és a válaszadás alapvetően hagyományos módon, postai úton történik. Az érdemi intézkedés érdekében szíveskedjék állandó lakcímét, illetve postai levelezési címét a beadványban megadni. Ennek hiányában az e-mailben érkezett panaszával érdemben nem foglalkozunk. Ha a beadványt benyújtó személy kéri, kilétét a biztos nem fedheti fel.

levélcím: Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

1387 Budapest Pf. 40.

Ha személyesen szeretné felkeresni a panaszirodát, javasoljuk, ezt a beadványban jelezze, vagy telefonon kérjen előre időpontot!

telefon: (06-1) 475-7100 fax: (06-1) 269-1615

A panasziroda nyitvatartási ideje:

hétfő::

kedd-csütörtök:

péntek:

09-16 óra között, behívás esetén:

16-18 óra között

09-16 óra között

09-12 óra között.

címe: Budapest V. ker., Nádor u. 22.

4.Végül fordulhat a sajtóhoz is. (A riport után a Pénztár vezetése garantáltan elkezdi érdemben is intézni az ügyét.)

2012. szept. 27. 09:46
 3/4 A kérdező kommentje:

Az Ope által kért dolgokat (munkaszerződés,fizetési papírok,minden olyan papír,ami bizonyíthatja,hogy jár a gyed) küldtem be,ami szeptember 1. munkanapján ért oda. A Tgyás-t is így sikerült megkapnom,akkor a hiánypótlástól az utalásig több mint 2 hónap telt el! Most az ügyintéző neve is szerepelt a borítékon,kíváncsi vagyok,mikorra lesz belőle valami.

Erre várok tippeket.

2012. szept. 27. 09:47
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm Kedves 2.!

Én e-mailt küldtem az Oep-nek,hogy egyedül állóként nevelem a gyerekeket,a téltől nagyon félek- mint az aktív kisebbség,csak jóval kulturáltabban,nem követelőzve,hiszen kis ember vagyok,ha végre megkapom,a legboldogabb ember leszek a Földön!!! - és igaz,6 hétbe telt,de válaszoltak,hogy a munkáltatónak küldött leveleket nem veszik át (senkitől nem vették át a leveleket,pedig keressük egy páran,egyedül az én e-mailemre érkezett válasz a munkáltatótól),akkor a nem tudom milyen Osztálynak adják át az ügyet. Miután átadták,utána küldtek egy e-mailt,hogy tudassák,a mail előtt pár nappal jött a levél,hogy kérik a munkaszerződés,bérpapírok,stb. fénymásolatát.

2012. szept. 27. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!