Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Kell e az apa aláírása a...

Kell e az apa aláírása a gyes-hez?

Figyelt kérdés

A kisfiam 2 éves lesz 14-én, és én visszamegyek dolgozni, ha lejár a gyed, viszont 1 évre anyukám jön el gyesre. A gyerek apjával nem vagyunk együtt, tehát egyedül álló vagyok. Viszont anyukámnál lakunk. A gyes igénylő lapon ott vagy hogy kell az apa aláírása is. De m van akkor hogy ha addig nem jön az apa vagy nem akarja aláírni...

vagy ha nem vagyunk együtt akkor nem kell az ő aláírás?

2012. jún. 28. 12:09
 1/2 anonim ***** válasza:
Szerintem biztos nem kell. Az apának semmi köze a gyeshez.
2012. jún. 28. 12:40
 2/2 anonim válasza:

Szerintem ha kérik a papiron akkor kell. Nálunk (romániában) mindkét szülő aláírása szükséges, elvégre a gyerek mindkettőjüké. (ha nincs beírva az apa a kereszlevélbe, akkor nem kell)

Ha van valami papirod róla, hogy egyedül neveled a gyereket (pl. bírósági végzés) akkor nem kell az apa aláírása.

-Egy anyakönyvvezető-

2012. júl. 16. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!