Most akkor mennyi lesz a gyedem?
Sziasztok, segitseget szeretnek kerni. A csedem napi 15.058 ft volt, ezt 30 ev alatti anyakent nettoban kaptam. Most kaptam a gyed hatarozatot, az egyik sora “…brutto 8906 ft naptari napi alap figyelembevetelevel brutto 6234 ft naptari napi osszegben allapitom meg.” Lenne par kerdesem ezzel kapcsolatban.
1: Kicsit kevesnek erzem a csedhez kepest, ebbol miert vonnak le 30%-ot?
2: Hozzatennem, hogy sajnos januarban elfelejtettem leadni a munkahelyemre a 30 ev alatti anyak adomentessege papirt, viszont februarban az ugyfelkapun leadtam. Emiatt ennyi az osszeg, vagy alapbol ennyi lenne?
3: Ha csak emiatt ennyi, akkor ezt lehet valahogy potolni, vagy csak jovore az adobevallasnal tudom visszaigenyelni?
4: Iden a minimalber osszege netto 193.382 ft. Nekem ezzel a napi 6234 forinttal 31 nappal kiszamolva 193.254 ft jon ki. Ki fogjak ezt potolni minden honapban, vagy hogy lesz?
Havi bruttot azert nem tudok irni, mert 350-440ezer kozott mozgott, mikor mennyi volt. Muszakpotlek, haromhavi pluszpenz, ev vegi bonusz, stb.
Igazatok van, igy mar kijon a matek, ertem. Sajnos nagyon keves, de megertettem, miert ennyi. Nagyon koszonom mindenkinek!😇

A minimàlbèrnek semmi köze ehhez..
Mmint a gyed nincs minimalizalva, csak maximalizàlva.
Mivel szakmai min bèrre voltam bejelentve.. ( nekem ez is kompenzalt bèrem, mert 2018òta vagyok gyerekkel..)
156 e kb a havi gyedem…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!