Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Jár nekem így minden ellátás?

Jár nekem így minden ellátás?

Figyelt kérdés

2024, junius közepe óta dolgozok. Előtte külföldön voltam, majd kifiammal otthon. Szóval az elmúlt 2 évben, nincs 365 nap munkaviszonyom.

Csak az eddigi 8-9 hónap ledolgozott időm.

Terhes vagyok. 4-5 hetes lehet, dokinál még nem voltam. Szerettünk volna, de nem most, gyógyszert szedtem.

Abban az esetben, ha komplikációk merülnének fel a terhességem alatt, vagy mivel az első gyermekünk betegen született, és táppénzre kerülnék, akkor így, hogy az elmúlt 2 évben csak 9 hónapot dolgoztam, és onnantól hogy megállapítják táppénzen lennék, kapok bármiféle ellátást?

tegnap 19:52
 1/1 anonim ***** válasza:
87%
Igen. Táppénzen annyit lehetsz, amennyi ideje folyamatos biztosításod van, szóval fog járni. A csedhez, gyedhez ugye 2 éven belül kell meglennie 365 napnak. Tehát ha később szülsz, mint június közepe, akkor jogosult leszel csedre is és gyedre is. A táppénz bele fog számítani a jogosultsági időbe, tehát emiatt nem kell majd aggódnod.
tegnap 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!