Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Babaváró kötvény mennyi pénzt...

Bandika1996 kérdése:

Babaváró kötvény mennyi pénzt jelent?

Figyelt kérdés
2007ben születtem,szüleim sose raktak be pénzt de úgy tudom az állam ad rá 42e környékén mint életkezdesi támogatás és ez kamatozik.Most 17 vagyok ha betöltom a 18at mennyi pénzt tudok kivenni?

tegnap 22:00
 1/3 anonim ***** válasza:
2006-ban született rokon 100 ezer körül kapott.
tegnap 23:09
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Ez attól is függ, hogy nyitottak-e azért a szüleid Start számlát vagy maradt-e ez a pénz a sima számlán. Ha maradt, akkor elég rosszul kamatozik, ha nyitottak neked start számlát, akkor oda automatikusan átkerült és akkor infláció+3%-ot kamatozik évente (a kumulált infláció 105% körül volt 2007 óta, de még ott van a 3%-os kamatprémium).
tegnap 23:28
 3/3 anonim ***** válasza:
Így ahogy #2 írja. Értem ha valaki nem akar pénzt befizetni, de legalább ne sz@rja le az egészet. Ha legalább a start számla meg van nyitva az 18 év alatt 10 ezreket jelent.
tegnap 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!