Babakötvény kérdés? Az Otp banknál van a baba kötvény (MÁK átutalta)
A kamat érdekes módon nem államilag fix, hanem minden bank meghatározza a sajátját. Az jár mindenképpen a 43e után.
Igen, elég félő hogy az állam ráteszi a kezét ahogy a nyugdíjpénzekre is rátette :-(
Igen, felhasználni csak akkor lehet ha a gyerek betöltötte a 18-at, akkor is meghatározott célokra: tanulmányok, lakásvásárlás, saját cég beindítása, jogosítvány megszerzése. Nem kaphatja meg csak úgy hogy ebből menjen világ körüli útra :-(
Nekem most küldte az OTP a formanyomtatványokat, nem tudom mire fel, de küldte.
De én nem fizetek be egy forintot se. Nem bízok, se az államban, se a bankokban. Mi lesz a pénzzel, hogy tönkre megy a bank? 18 év nagyon hosszú idő, bármi megtörténhet, és ahogy most áll a gazdaság nem kizárt, hogy meg is fog történni.
Mi a folyószámlánkhoz csináltuk egy takarékszámlát, oda utalok a gyereknek annyi amennyi épp van, és azt bármikor kivehetem, igaz, nincs nagy kamat, de legalább gyűjtök és tudom, hogy ott van.
Nem csináltuk meg a babakötvényt, pontosan amiatt, amit az előttem szólók is írtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!