Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Babakötvény kérdés? Az Otp...

Babakötvény kérdés? Az Otp banknál van a baba kötvény (MÁK átutalta)

Figyelt kérdés
év végén szeretnék betenni pénzt,mennyit kellene betenni ,hogy 6000 állami támogatás járjon?csak akkor vehettem ki amikor betölti a gyermek 18 évet?az állam ,ha átutalta azt a 43 ezret pár év múlva elveheti? 2 gyermekem van és úgy gondoltam ,hogy 10 ezret utalnék mindkettőnek mindig év végén amíg 18 évesek lesznek.Ha nem teszek számlára pénzt nem jár semmi?kamat se a 43 ezer után.

2012. dec. 4. 18:19
 1/10 anonim ***** válasza:
82%

A kamat érdekes módon nem államilag fix, hanem minden bank meghatározza a sajátját. Az jár mindenképpen a 43e után.

Igen, elég félő hogy az állam ráteszi a kezét ahogy a nyugdíjpénzekre is rátette :-(

Igen, felhasználni csak akkor lehet ha a gyerek betöltötte a 18-at, akkor is meghatározott célokra: tanulmányok, lakásvásárlás, saját cég beindítása, jogosítvány megszerzése. Nem kaphatja meg csak úgy hogy ebből menjen világ körüli útra :-(

2012. dec. 4. 18:25
 2/10 A kérdező kommentje:
köszönöm.
2012. dec. 4. 18:34
 3/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ.Ha teszek be pénzt azt is elveheti vagy csak amit ők adtak?és ha én utalok vagy teszek rá ,pénzbe kerül?
2012. dec. 4. 18:37
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem kerül semmibe ha fizecc be!
2012. dec. 4. 18:57
 5/10 anonim ***** válasza:
75%
Nekem is kétségeim vannak. Nyugdíjpénztári tagságnál sokan évekig fizetnék aztán 20-30. ezerrel kiszúrták a szemüket.
2012. dec. 4. 19:06
 6/10 anonim ***** válasza:
Én nem fizetnék bele inkább nyitnék egy számlát vagy már meglévőbe fizetnék havonta ki tudja mi lesz 18 év múlva és ahhoz a pénzhez csak ti fértek hozzá.
2012. dec. 4. 19:24
 7/10 anonim ***** válasza:
66%
Én úgy tudom, hogy ha mondjuk fizetsz havi 10.000 Ft-ot és ha többet teszel be akkor utána nem térhetsz vissza a kisebb havi részlethez. És meghatározzák, hogy mire költheti el a gyereked a saját pénzét. Én biztos nyitnék egy saját számlát ahová annyi és akkor teszek be mikor tudok és bármikor ki is vehetem. A baba kötvény szerintem egy kicsit átverés.
2012. dec. 4. 19:38
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Inkább nyiss a gyerkőcöknek egy-egy számlát, és havonta oda gyüjtögessél nekik. Ez a biztos!
2012. dec. 4. 20:14
 9/10 anonim ***** válasza:

Nekem most küldte az OTP a formanyomtatványokat, nem tudom mire fel, de küldte.

De én nem fizetek be egy forintot se. Nem bízok, se az államban, se a bankokban. Mi lesz a pénzzel, hogy tönkre megy a bank? 18 év nagyon hosszú idő, bármi megtörténhet, és ahogy most áll a gazdaság nem kizárt, hogy meg is fog történni.

2012. dec. 14. 12:55
 10/10 Gyönyörűséges ***** válasza:
100%

Mi a folyószámlánkhoz csináltuk egy takarékszámlát, oda utalok a gyereknek annyi amennyi épp van, és azt bármikor kivehetem, igaz, nincs nagy kamat, de legalább gyűjtök és tudom, hogy ott van.

Nem csináltuk meg a babakötvényt, pontosan amiatt, amit az előttem szólók is írtak.

2012. dec. 14. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!