Ha betöltötte a gyermekem a 3at nem kapok semmit, nekem kell fizetni a tb-t is ugye?
8-as, persze, vannak különböző élethelyzetek, meg nem mindegy hol lakik az ember, de munkát akkor is talál aki akar, akkor megy távolabb, költözik, tesz érte. Miért támogatásokkal kellene eltartani a gyereket, ha két egészséges felnőttről van szó?
A 110 ezer az biztos hogy nem egy 8 órás munka. Ennél lehet nyugodtan többet is dolgozni. Ha otthon vannak a nap nagy részében, míg a gyerek oviban, abból valóban nem lehet megélni. Nem írta a kérdező, hogy akadályozva lennének a munkában.
Én elváltként egy 2 éves gyerekkel is el tudtam helyezkedni a gazdasági világválság idején, mikor alig volt munkalehetőség az országban, pláne részmunkaidős anyukáknak, de akartam, és csináltam, volt hogy havonta váltottam munkahelyet míg meg nem lett az "igazi", de sose lehettem pénz nélkül. Mert el kellett tartanom magunkat. 2 felnőtt nehogymár ne tudjon akkor boldogulni, pláne a mai világban, mikor sokkal jobbak a lehetőségek is.
Erről eszembe jutott, mikor 2 éves volt a gyermekem, és ugye épp jobbnál jobb munkák közt lavíroztam, az egyik anyuka kesergett, hogy nincs munkája, nem talált, és hát a bölcsiben így nem maradhat majd a gyerkőc. (kaptunk egy hónapot munkát találni, neki már lejárt), ajánlottam neki az én munkahelyem, mert közel van, nem egy hú meg ha, de azért a semminél jobb, csak hogy legyen valami kiindulásnak, próbálja meg. Ha talál közben jobbat, majd vált, de addig is legyen valami. Na, 2 hetet dolgozott ott. A férje majdnem megevett engem mikor összetalálkoztunk, hogy micsoda szar meló (telefonos, de bejelentett volt, ami akkoriban csoda volt), meg milyen kevés a fizetés, szóval felmondott az anyuka. És onnantól szépen elhéderelt munka nélkül. A gyerkőcöt nem küldték el a bölcsiből, anyuka pedig boldogan élvezte az üres napjait. Nem értem, a GYES mellett minden kiegészítés jó szerintem, én nagyon örültem annak a 6 órás bérnek is, amit ott kaptam amúgy. Nekik 3 gyerekük volt, szegényesen éltek. Én tökjól elvoltam a gyermekemmel a bevételeimből. Mire ovis lett, már 8 órás munkát kerestem, és 10 éve egy bankban dolgozom, most csinálom a 2. diplomám, szóval azért lehet haladni az életben ha valaki akar.
Én se kaptam semmi támogatást, pedig egyedül neveltem a gyermekem. Akkor két felnőtt egészséges ember ne a támogatásokra alapozza már az életet basszus.
Ezért kellene előbb gondolkodni és utána gyereket szülni!
Miért nem mész dolgozni?
A párod miért nem keres jobban fizető állást? Cigi, kávé azért biztos van...
Nyugi van pénzünk mielőtt idegeskedtek. A férjem jól keres 500körül, nálam változó. Valahogy mind sz.r képzéseket csináltam amivel végül nem tudtam elhelyezkedni élethelyzetek Stb.
Szinte mindig dolgoztam ahol, nálam más a helyzet úgyse ertenétek.
Összehasonlítás miatt írtam hogy Németországban
Romániában stb
A feleségek nem kell fizessenek TB-t.
Az a baj hogy Németországban dolgoztam már kezdetektől ott nem kellett fizetni TB-t éhez voltam szokva.
Aztán hazajöttunk. Mindegy.
Nem kell hülyének nézni a másikat, úgyis talpra állok újból és újból felálltam amikor nehéz volt, de itt egyedül vagyok nincs támogatásom folyamatosan a negatívitassal találkozom nem ehez vagyok szokva így mégnehezebb.
Ha van pénz, nehogy pont a TB vágjon már földhöz jóég...
Nem egy összeg ha van miből fizetni. Hagyjuk már ezt külföldözést is, sokan szaladnak haza németből meg mindenhonnan orvoshoz, csak erről elfelejtenek beszélni. Te is minek jöttél haza, ha kint olyan jó volt. Mindenhonnan fel lehet állni, igen, csak akarni kell.
14# megírtam érthetően hogy 110 kell legyen maximum az az összeg 3 szemely esetében amikor nem kell fizetni a TB-t. (Kerekítettem 105 lenne pontosan 35x3)
Vagyis 35/fő.
De gondolom csak kötekedni akartál, undorító viselkedés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!