Milyen ellátásra leszek jogosult?
Figyelt kérdés
2023. Október 24-e óta van munkahelyem. Előtte a 3 gyerekemmel voltam itthon "főállású anyaságin". Jelenleg tervezzük a 4. gyereket és mivel eddig nem kaptam mást csak gyest ezért nem tudjuk mit és hogyan kapnánk. Nekem mi jár miután meg fog születni a pici. Csed gyed vagy csak gyes?okt. 7. 13:15
1/6 anonim válasza:
Ha a szülésig folyamatosan lesz munkaviszonyod akkor CSED és GYED is jár majd.
2/6 anonim válasza:
Ha ez rendes munkaviszony, nem mondjuk napi bejelentéses, akkor már fog járni minden. Feltéve, hogy meglesz a szülés időpontjában is.
3/6 A kérdező kommentje:
4. Császár lenne így veszélyeztetett terhes lennék. Szülésig táppénzre mennék. Így is járna minden?
okt. 8. 10:17
4/6 anonim válasza:
Bár nem értem az összefüggést a császár, a veszélyeztetett terhesség és az első perctől táppénz közt, de igen. Így is járna minden.
5/6 A kérdező kommentje:
Mivel egyáltalán nem értek ehhez inkább kérdezek. De sok helyen olvastam, hogy Csed nem jár ha az anya táppénzen van szülésig. Annyi össze vissza információt lehet olvasni. De ha tudtok egy linket küldeni ahol össze van foglalva jól ez a témakör azt szívesen fogadom
okt. 9. 07:11
6/6 anonim válasza:
Nem tudom, hol van az a sok hely, de biztos nem hivatalos oldalakon olvastam. Az államkincstár oldalán is kiválóan le van írva, hogy kinek, mikor, mi, és mennyi jár, csak hát kell hozzá azért egy bizonyos szintű szövegértési képesség, hogy az ember teljesen felfogja. Nem mondom, helyenként nyakatekert a megfogalmazás, néhol engem is zavarba ejt, de ilyen hülyeséget még akarva sem lehet kihámozni belőle, hogy ha szülésig táppénzen vagy, akkor nem jár a csed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!