Milyen kedvezményeket tudok igénybe venni? Hogyan működik a munkabér számfejtése?
Jelenleg táppénzt kapok, november elejére várom a kisbabám.
Jelenleg a 30 év alatti anyák kedvezményét és a családi adókedvezményt veszem igénybe.
Az lenne a kérdés, hogy ezen kívül van-e amit tudok igényelni?
Illetve, ha igen azokat mikor és mi kell hozzájuk?
Illetve, hogy ugye az első 6 hónapban CSED jár, ahhoz kell bármilyen papírt beadnom a munkáltatónak vagy automatikusan számfejtik? Úgy tudom azt már a baba születése előtt 30 nappal lehet kapni 6 hónapig.
Köszönöm!
Nem elég a szja mentesség? 😅 A 30+ anyukák még ennyit se kapnak. Ha van diákhiteled, akkor is jár kedvezmény.
Nem jár automatikusan a csed, se a családi pótlék (és később a gyed majd a gyes) igényelni kell. Kérik hozzá a baba születési anyakönyvi kivonatát is, úgyhogy nem kértem hamarabb a csedet.
Milyen kedvezményt szeretnél még? Én 30 vagyok és most szültem a másodikat, nekem lósz*r nem jár, mert "öreg" vagyok. Az elsőnél meg nem volt még. Nektek meg kb semmi nem elég.
Hogy a kérdésedre másik részére is válaszóljak, igen korábban is tudod igényelnyi a csedet, ha megvannak hozzá a feltételek. A munkáltatóhoz bekell küldened a csed igénylőt kitöltve, a babára eső részt majd a születése után töltik ki hozzá. Van egy olyan rublika is rajta, hogy a csed lejárta után kéred a gyedet, így azzal már nem kell majd foglalkoznod, ha teszel oda egy x-et.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!