Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Milyen kedvezményeket tudok...

Milyen kedvezményeket tudok igénybe venni? Hogyan működik a munkabér számfejtése?

Figyelt kérdés

Jelenleg táppénzt kapok, november elejére várom a kisbabám.

Jelenleg a 30 év alatti anyák kedvezményét és a családi adókedvezményt veszem igénybe.

Az lenne a kérdés, hogy ezen kívül van-e amit tudok igényelni?

Illetve, ha igen azokat mikor és mi kell hozzájuk?

Illetve, hogy ugye az első 6 hónapban CSED jár, ahhoz kell bármilyen papírt beadnom a munkáltatónak vagy automatikusan számfejtik? Úgy tudom azt már a baba születése előtt 30 nappal lehet kapni 6 hónapig.

Köszönöm!

aug. 22. 01:08
 1/4 anonim ***** válasza:
85%

Nem elég a szja mentesség? 😅 A 30+ anyukák még ennyit se kapnak. Ha van diákhiteled, akkor is jár kedvezmény.

Nem jár automatikusan a csed, se a családi pótlék (és később a gyed majd a gyes) igényelni kell. Kérik hozzá a baba születési anyakönyvi kivonatát is, úgyhogy nem kértem hamarabb a csedet.

aug. 22. 04:44
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
A családi kedvezményt gondolom a férjed veszi igénybe igaz? Csak mert, ha szja mentes vagy akkor a táppénzből te nem tudod már igényleni, hisz nincs mire. Más kedvezmény nincs amúgy, majd az egyszeri anyasági támogatás, amit ne felejts el.
aug. 22. 06:24
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Milyen kedvezményt szeretnél még? Én 30 vagyok és most szültem a másodikat, nekem lósz*r nem jár, mert "öreg" vagyok. Az elsőnél meg nem volt még. Nektek meg kb semmi nem elég.

Hogy a kérdésedre másik részére is válaszóljak, igen korábban is tudod igényelnyi a csedet, ha megvannak hozzá a feltételek. A munkáltatóhoz bekell küldened a csed igénylőt kitöltve, a babára eső részt majd a születése után töltik ki hozzá. Van egy olyan rublika is rajta, hogy a csed lejárta után kéred a gyedet, így azzal már nem kell majd foglalkoznod, ha teszel oda egy x-et.

aug. 22. 07:30
 4/4 anonim ***** válasza:
Eleve nem 6 hónap, hanem 168 nap a CSED. És nem. Nem jár más, mi kellene még...
szept. 4. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!