Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Táppénz esetén mennyit kapok...

Táppénz esetén mennyit kapok kézhez, ha jár a 30 év alatti anyák adókedvezménye?

Figyelt kérdés

Jelenleg veszélyeztezett terhes vagyok és valószínűleg sajnos az is maradok, pedig szerettem volna dolgozni.

Bruttó bérem 622.100 ft.

Ha dolgoznék, 500 ezret kapnék kézhez.

De táppénz esetén mennyit fogok 30 év alatti anyák kedvezménye alapján? Mert ha jól tudom, táppénzre is jár. Akkor ugyanúgy 500 ezer?

aug. 20. 12:05
 1/9 anonim ***** válasza:
77%
A bruttó bér 50 vagy 60%-a attólfügg mennyi ideje dolgozol a helyen
aug. 20. 12:48
 2/9 anonim ***** válasza:
10%

Nem.

A bruttó táppénz a bruttód 70%-a (ha van 2 év munkaviszonyod), amiből szja-t nem, de 18,5% járulékot vonnak.

3/9 anonim ***** válasza:
49%
A táppénz a bruttó béred 60%-a.
 4/9 anonim ***** válasza:
66%

Kettes vagyok, bocsánat, valóban hülyeséget írtam, 60%.

Mégis ki dolgozna, ha ugyanannyit kapna táppénz alatt…?

aug. 20. 12:56
 5/9 anonim ***** válasza:
83%
Hat azt azert hozzatennem hogy a brutto alapbereddel szamolj.. nem tudom mit dolgozol.. de ilyenkor semmilyen plusz juttatas muszakpotlek semmi se szamit..
aug. 20. 13:10
 6/9 A kérdező kommentje:

Gondolom jól számoltam a 622-t, mert bérpapír alapján az az szja alapom is, amiből vonják az adót.

Úgyhogy remélem hogy ezentúl is mindent ebből számolnak majd.

Tehát 622 ezer 60%-a: 373 ezer.

Ebből levonnak még 74 ezer járulékot?

aug. 20. 13:27
 7/9 anonim ***** válasza:
A brutto 622 az milyen elemekbol tevodik ossze? Van e benne bonusz juttatas vagy barmi.. ? Erre meg mindig nem adtal valaszt. Es az se mellekes miota dolgozol mert annak fugvenyebe valtozik hogy 50 vagy 60%
aug. 20. 16:42
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia! A táppénz számítás ennél összetettebb. Nem a jelenlegi béred számít, hanem kb a 9 hónappal ezelőtti. Ha augusztustól vagy táppénzen, akkor május 31-től számolnak vissza 180 napot. Ennek a 180 napi átlagjövedelemnek kapod a 60%át (amennyiben megvan a 2 év). Táppénz naptári napokra jár (tehát hétvégére is). Van maximuma, ami a minimálbér 2-szeresének 30-ad része/nap.

Járulékot nem vonnak belőle, csak 15% adót, ami a te esetedben nincs.

aug. 20. 18:49
 9/9 anonim ***** válasza:
Ahogy a 8. írja, nem ilyen egyszerű a dolog, visszamenőleg egy átlagbér alapján számolnak. Csak hogy valami konkrétat is írjak, ha esetleg véletlenül az átlagbéred is 622.100 ft körül lenne (de valószínűleg nem), akkor alapesetben ennek a 60%-a lenne a bruttó táppénzed és még ebből jönne le a 15% szja, de mivel szja mentes vagy, ezért nálad a bruttó táppénz lenne a nettó is, vagyis 373 ezer ft.
aug. 22. 06:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!