Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Kedves gyeses mamák, mennyit...

Kedves gyeses mamák, mennyit mozdultok ki?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Leírjátok 1-1 napotokat kérlek, mert én kezdek megzakkanni az unalomtól, magánytól.

A családom messze lakik, másik megyében.

Anyósék falujában lakunk. Sógornőmmel rossz a viszonyom, mert utál a semmiért. Anyósék dolgoznak, meg egyébként sem akarok ott ülni napmint nap. Azonban nagyon igénylem, hogy kimozduljak, hogy elmenjek bolt(ok!!!)-ba, ügyet intézni, nagyot sétálni, embereket lássak.

Itt kinézek az utcán nincs senki, persze a meleg miatt is..

:(

Babám még csak forgolódik, de sokat gondolok arra mi lesz majd ha ülni fog a babakocsiban. Itt a faluban 1 g árnyék sincs, semerre se tudok vele sétálni.

Már nagyon unom az ücsörgest.

Ti miket csináltok?

aug. 12. 13:47
 1/9 anonim ***** válasza:
71%

"Itt a faluban 1 g árnyék sincs, semerre se tudok vele sétálni."

A gyereket védi a lehetőleg UV-szűrős kupola, te meg viselj kalapot. Menj reggel és késő délután!

Vegyél autót vagy szállj buszra, ha nem tetszik a környék.

aug. 12. 13:52
 2/9 anonim ***** válasza:
70%

Nem gyeses vagyok, hanem gyedes, de azért leírom, milyen egy napunk. Napközben a meleg miatt sehova sem megyünk. A lakásban vagyunk el. Estefelé megyünk sétálni, nekem szerencsére sok barátom van, úgyhogy ha nem egyedül vagy kettesben a férjemmel visszük le, akkor valamelyik barátnőm csatlakozik hozzánk.

Boltokba, ideoda én is mennék, de a meleg miatt nem indulok neki, majd ősszel.

aug. 12. 14:01
 3/9 anonim ***** válasza:
77%
Nekem a napi rendszeres kimozdulás a kutyasétáltatás, amikor már a férjem otthon van. De ha nincs kutyátok, ne most fogadjatok be, mert kicsi gyerek mellett halál egy kutyával is foglalkozni! Reggel este gyerekkel és kutyával is ki lehet mozdulni. Be kell, hogy valljam, hogy a kicsikkel nem sétálok minden nap (két gyerek a kutyával együtt már a senkinek sem jó kategória), velük inkább reggel és késő délután a kertben vagyok: a kisebbik - jó esetben - nézelődik, a nagyobbik játszik, én meg próbálok a kertben egyről a kettőre jutni. Nap közben ugyanez van, csak a házban.
aug. 12. 14:01
 4/9 A kérdező kommentje:

Van kutyám, akivel rengeteget sétáltam a baba előtt, míg városban laktam. Amióta faluban sajnos egyáltalán nem tudok vele sétálni, mert itt senki sem sétáltat kutyát és zeng a falu a kutyáktól, akik ugatnak és egyszerűen katasztrófa.

Gondolkodom, hogy elmennék városba, mert van több babamama program is, viszont 50 perc autóval az út oda. 50 perc busszal is. Agyalok rajta nagyon, hogy busz vagy autó lenne a jobb választás.

aug. 12. 14:14
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem ulunk otthon, mindig megyunk valahova, kb 5 napos koratol kezdve. Persze amig nagyon pici volt, setaltunk leginkabb.

Kanikulaban csak reggel meg keso delutan megyunk ki, delutan mar inkabb csak az udvaron vagyunk, de reggel szoktunk menni jatszoterre meg vasarolni, ha kell.

Jatszoterre azota jarunk, amiota tud ulni. Most se jar meg; csak maszik, de imad ott lenni :D

Ha messzebb kell menni valamiert, akkor buszozunk, mert az egyetlen autonkat a ferjem hasznalja hetkoznap.

aug. 12. 14:17
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Én is falun élek. Rokonaim nincsenek Magyarországon. A férjem 2 hetet dolgozik 1-et itthon van.

Reggel kelek, reggelizünk, a bolt és a posta 20 percre van, oda szoktunk sétálni. Miután haza jövünk bepakolom a mosó-és mosogatógépeket , ebédet főzök. Eddig nagyon sok mindent befőztem azt úgy időzítettem, hogy korán reggel keltem és leszedtem, amikor meg nagy hőség volt bent beraktam. Este már csak az udvarunkba játszunk. Van nagy játszótér a faluban, de oda ritkán járunl, nem tiszta.

Ügyet intézni meg boltba járni akkor szoktam amikor a férjem itthon van, ilyenkor ő van a gyerekekkel. Egy -egy előadádra is eljárok, hogy ne butuljak el teljesen.

Esténként olvasok és várom őszt, mert nem bírom ezt a meleget.

Múlt héten a gyerekek ruháit szelektáltam, sokat kinőttek, volt amelyeket meg kellett varrni mert kedvenc 🫣.

7/9 anonim ***** válasza:
45%
50 perc autóval és busszal is? Azt hogyan? Egyébként menj. Ki tart vissza? Vigyél pelenkázócuccot, kajcsit a babának (ha nem szopizik) és indulj.
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

9 után lemegyünk játszótérre meg sétálni, ma pl. piacon is voltunk. Aztán késő délután is lemegyünk, ha már árnyékosabb a játszótér. Amíg délben alszik, akkor főzök, mert 11 után álmosan jön fel a lakásba, később ebédel.

Hajlamos lennék gyerek nélkül bezárkózni, direkt jó, hogy a kisfiam miatt "rákényszerülök", hogy emberek közé menjek, igénylem is. Másfél éves a fiam.

Falura pont ezért nem költöztem volna semmi áron. Ott nőttem fel. Nekem ez a kisvárosi életforma jobban megfelel.

Baba-mama programokra sosem jártunk, de játszótéren meg séta közben rengeteget szocializálódik a fiam. Az idősekkel is sokat beszélgetek, ők is imádják a fiam.

aug. 12. 14:33
 9/9 anonim ***** válasza:
Én gyűlölöm a nyarat minden porcikámmal, mindig is rühelltem, így a legnehezebb, hogy engem kell rávenni, hogy menjünk valahova. Általában nagyon korán megyünk ki, meg késő délután, homokozni, sarazni, ilyesmik. A kicsinek egyelőre tök mindegy, ő elvan bármivel, a nagyobbik nem annyira vágyik most gyerekek közé.
aug. 12. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!