Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Más megkapta már augusztusban...

Más megkapta már augusztusban a Gyedet?

Figyelt kérdés

A Kincstár elutalta s 12.200 FTot a hó elején, de a GYED nem érkezett meg. Eddig mindig hónap elején kaptam. Esetleg kit kell ezzel keresnem?

Más megkapta? Előző hónapban kaptam először GYEDet, szóval nem volt most váltás vagy ilyesmi.

Köszönöm!

aug. 9. 18:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
70%

Kaptam.

Gyedet utalhatja az államkincstár és a cég is, attól függ mekkora a cég, aminél dolgoztál. Ha a cég utalja akkor az ő hatásköre, hogy mikor utal.

aug. 9. 18:58
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Én ugyanúgy megkaptam.
aug. 9. 20:05
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Nem jól számoltam, most lett volna először a GYED. A könyvelő elektronikusan adta be, gyanítom csak a csedre, hiába adtam en neki együttes igénylésről papírt. Ha következő héten beadom, mire elbírálják vajon vissza igényelhető lesz?

Nagyon bosszant, én kitöltöttem minden papírt, erre ő nem jól adja be

aug. 9. 20:10
 4/12 anonim ***** válasza:
Ja azt ne vedd figyelembe hogy egyben igényelted. Én is egyben igényeltem, ennek ellenére újra be kellett adnom az igénylést a gyedre. De hamar kész volt. Jövő hónapban már kaptam.
aug. 9. 20:14
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget, remelem nálam is hamar meg lesz akkor :) A csed jó pár hétbe telt és megijedtem, hogy most nem lesz egy ideig bevételem, de talán akkor pörgősebb lesz 😃
aug. 9. 20:45
 6/12 anonim ***** válasza:

09.26.-an küldtem el a kérelmet , 10. Hónapban már megkaptam a fizetést.

Azt nem tudom hogy ha hó elején csinálod ezt, akkor már abban a hónapban megkapod vagy ugyanúgy meg kell várni a kövi fizetést.

aug. 9. 20:59
 7/12 anonim ***** válasza:
Amikor a csed-gyed igénylőt leadtad, akkor minden papírt leadtál hozzá? Tehát a gyerek születése után megküldted a születési anyakönyvi kivonatot, taj kártyát, lakcímkártyát? Sokszor elfelejtik ezeket leadni és úgy nem tudják a gyedet elindítani.
aug. 9. 22:58
 8/12 anonim ***** válasza:
7, én mindent leadtam, kitöltöttem, mégis kellett. 🤷🏼‍♀️
aug. 10. 08:00
 9/12 anonim ***** válasza:
Kérdező, hiába adom be könyvelőként egyben, ügyintézője válogatja, hogy bírál. Engem pont tegnap hívtak az OEP-től, hogy lejárt egy csed, van-e változás, vagy mehet-e a gyed. Együttes lett beadva, én adtam be...
aug. 10. 09:13
 10/12 A kérdező kommentje:

7es: 28 nappal előre kertem, amit kellett leadtam, de most, hogy mondod, hiánypótlásra nem kaptam felszólítást, csak az SZJA miatt, azt be is küldtem. Lehetséges, hogy mivel a könyvelő adta be a papírokat, a felszólítás is neki ment, és esetleg elfelejtette tovább küldeni? Vagy ez nekem érkezne akkor is? Ez esetben még nem érkezett az meg akkor.

9es: az szuper akkor, lehet egyszerűen ők néztek be valamit ezek szerint. Hat kiváncsi leszek mi derül ki következő héten 😅😅

aug. 10. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!