Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Mennyi gyedet fogok kb kapni?

Mennyi gyedet fogok kb kapni?

Figyelt kérdés
Bruttó 520000 Ft volt a fizetésem és igényelhetem a 30 év alatti anyák kedvezményét. Jogosoltnak jogosult vagyok a csedre/gyedre, ez nem kérdés.

aug. 9. 16:10
 1/5 anonim ***** válasza:
36%

Ebből nem lehet megmondani.

Attól függ mióta volt ennyi a fizetésed, voltál-e betegszabadságon a számítási időszakban, fix bér vagy vannak mozgó elemek (pl múszak pótlék), kaptál-e jutalmat a számítási időszakban, miótdolgoztál az adott munkahelyen...

Az államkincstár honlapján fent vannak a számítási szabályok az alapján talán tudsz valami kB összeget számolni.

aug. 9. 16:39
 2/5 A kérdező kommentje:

Értem, és ha feltétlezzük, hogy már egy éve ennyi a bérem, és nem volt semmi befolyásoló tényező, tehát minden hónapban ennyi is volt a tényleges bruttó akkor?

Tehát nagyon leegyszerűsítve jól gondolom-e, hogy 520000x0,7x0,9=327600 Ft, és nem számít, hogy a nettó gyed maximum 280 eft körül van, mert 30 év alatti kedvezménnyel nekem ennél több is lehet?

aug. 9. 16:48
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
A maximális gyed az bruttóban van meghatározva, szóval teljesen mindegy, hogy vonnak belőle szja-t vagy sem annál többet semmiképp sem kaphatsz. Akkor sem kaphatnál, ha több helyen dolgoznál, akkor sem ha ikreid lennének.
aug. 9. 17:16
 4/5 A kérdező kommentje:
Most elvileg bruttó 373 520 Ft a gyed max. Tehát a példámnál maradva 520000x0,7=364000 Ft lenne a bruttó gyed, és 327600 Ft a nettó. Tehát akkor nem lenne kevesebb a gyed maximum miatt, hisz még nem éri el, igaz?
aug. 9. 17:34
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

“A gyed mértéke

A gyed a figyelembe vehető jövedelem naptári napi átlagának 70 százaléka azzal, hogy a gyed maximálisan megállapítható összege havonta legfeljebb a mindenkori minimálbér (2024. évben 266 800,-Ft) kétszeresének 70 százaléka lehet.

Ennek megfelelően a gyermekgondozási díj 2024. évi felső határa havi bruttó 373 520,- Ft.”

Ebbol lejon a 10% nyugdijjarulek, tehat mivel adomentes vagy, 336 168 Ft-ot kell kapjal.

aug. 9. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!