Fogok kapni CSED-et, GYED-et, ha megszületik a második babánk?
Bő 2 év munkaviszony után megszületett az első kislányunk 2022 februárjában. Kaptam CSED-et, GYED-et, de most februártól csak a 25ezer forint GYES-t fogom kapni. Szeretnénk már kistesót, de azt mondták a munkahelyemen, hogy ha terhes leszek és megszületik a baba, akkor nem fogok kapni sem CSED-et, sem GYED-et, mert azóta nincs aktív munkaviszonyom. A munkahelyem nem enged el, be vagyok jelentve azóta is.
Leginkább szakértő válaszát várnám. Köszönjük előre is!
Én nem vagyok szakértő de énígy voltam
Eljöttem táppénzre utána kaptam csed gyed most gyest és közben megszületett a 2.gyermekem ugyanazt a pénzt kapom.Söt kicsit többet is.Viszont ez csak akkor van így a ha a baba akkor születik ha az első babáddal még otthon van gyesen.Ha már visszakellene menned dolgozni alés terhes vagy akkor azt tudod csinálni,hogy "vissza mész dolgozni" elkezded kivenni a felgyűlt szabadságot és utána elmész táppénzre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!