Terhes tappenz kifizetes terhesseg alatt?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Valaki tudna nekem segíteni? Az a helyzet hogy várandós kismama vagyok, igy nem dolgozom már egy ideje, viszont terhes táppénzen vagyok.Kicsit megcsusztam a papír leadással és múlt hét szerdán sikerült csak leadnom a munkahelyemen a munkaltatomnak az az 3an,de az is már egy hete történt de még mindig semmi. Volt már ilyen hogy megcsusztam de 2-3napon belül utaltak. Lehetséges hogy ebbe a hónapba valamilyen oknál fogva nem lesz utalásom?
júl. 10. 17:02
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
És a munkáltató mit mondott?
júl. 10. 17:07
 2/9 babyboom567 ***** válasza:
75%

Mikor terhes voltam 8 éve, októbertől voltam táppénzen,december 2-től csed-en, december 11.-én született a gyerek,és az anyasági hamarabb megjött januárban,mint az össze táppénzem.Mindent megkaptam januárban,de addig egy fillért sem.

Nyár van, lehet szabadságon vannak sokan,és nem úgy halad a munka,mint eddig.

júl. 10. 17:31
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez sokmindentől függ. Pl. hogy a munakhelyed kifizetőhely-e, vagy továbbítja először a könyvelőnek, a könyvelő meg a kormányhivatalnak. Ha a könyvelő egyszemélyes EV. és most 3 hétig nyaral, akkor ebben a hónapban már biztos nem kapsz utalást.

Ahogy akkor sem, ha kifizetőhely a cég és olyan belső szabályzatuk van, hogy minden hónap 2-án utalnak.

Ha nem kifizetőhely, akkor onnantól, hogy a könyvelő továbbította maximum 8 munkanap amíg fizetnek. (Nekem is ráült az első papírra a könyvelő, elfelejtettem továbbítani, augusztusban adtam le és valamikor október elején kaptam pénzt)

júl. 10. 17:40
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az a lényeg kifizetőhely-e a munkahelyed
júl. 10. 18:03
 5/9 A kérdező kommentje:
Eddig a ceg utalt ahol dolgoztam, most viszont felkerestem a munkaltatom es azt mondta nem tudja hogy mi a helyzet most a penzemmel mert mostmar az utalas a kormany hivatale
júl. 10. 18:09
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor nem kifizetőhely. Ha a könyvelő továbbította a kormányhivatal felé onnantól 8 munkanap és megkapod. Csak ahogy írtam, még a könyvelőn fennakadhat.
júl. 10. 18:16
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha ennyire fontos a pénz, miért csúszol meg a leadàssal?

Bocsánat, tényleg nem kötekedès, de számomra érthetlen néhány munkavàllaló hozzáàllàsa.

Bérszámfejtő kollégámmal vagyok egy irodában, és az agyam eldobom, hogy a többség baromi pontatlan, nem tudja, és nem is akarja a maceràt, de követelőzni, meg sürgetni bezzeg ők tudnak a leghangosabban. Érdekes, hogy aki mindig pontosan lead/kitölt minden szükségeset, ők soha nem reklamálnak.

júl. 10. 18:27
 8/9 A kérdező kommentje:
Emailba elkuldtem mar honap vegen, viszont mindhiaba mert az eredeti papirt kell leadni mostmar eddig viszont jo volt ugy is. Nem szoltak majd csak 2an hogy be kellene vinnem mert nem fogadjak mar el email formajaban. Szimplan ezert nem tudtam “idoben leadni”
júl. 10. 18:32
 9/9 A kérdező kommentje:
A konyvelo mar tovabitotta a kormanyhivatal fele, a munkaltatom elmondasa szerint
júl. 10. 19:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!