Terhes tappenz kifizetes terhesseg alatt?
Mikor terhes voltam 8 éve, októbertől voltam táppénzen,december 2-től csed-en, december 11.-én született a gyerek,és az anyasági hamarabb megjött januárban,mint az össze táppénzem.Mindent megkaptam januárban,de addig egy fillért sem.
Nyár van, lehet szabadságon vannak sokan,és nem úgy halad a munka,mint eddig.
Ez sokmindentől függ. Pl. hogy a munakhelyed kifizetőhely-e, vagy továbbítja először a könyvelőnek, a könyvelő meg a kormányhivatalnak. Ha a könyvelő egyszemélyes EV. és most 3 hétig nyaral, akkor ebben a hónapban már biztos nem kapsz utalást.
Ahogy akkor sem, ha kifizetőhely a cég és olyan belső szabályzatuk van, hogy minden hónap 2-án utalnak.
Ha nem kifizetőhely, akkor onnantól, hogy a könyvelő továbbította maximum 8 munkanap amíg fizetnek. (Nekem is ráült az első papírra a könyvelő, elfelejtettem továbbítani, augusztusban adtam le és valamikor október elején kaptam pénzt)
Ha ennyire fontos a pénz, miért csúszol meg a leadàssal?
Bocsánat, tényleg nem kötekedès, de számomra érthetlen néhány munkavàllaló hozzáàllàsa.
Bérszámfejtő kollégámmal vagyok egy irodában, és az agyam eldobom, hogy a többség baromi pontatlan, nem tudja, és nem is akarja a maceràt, de követelőzni, meg sürgetni bezzeg ők tudnak a leghangosabban. Érdekes, hogy aki mindig pontosan lead/kitölt minden szükségeset, ők soha nem reklamálnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!