A GYES-t jelenleg meg kell igényelni? Múlt hónapban járt le a GYED.
"A gyermekgondozást segítő ellátásra vonatkozó kérelem benyújtása a "Kérelem gyermekgondozást segítő ellátás megállapítására" nyomtatványon történik."
"Az ellátást a kérelem késedelmes benyújtása esetén, visszamenőleg legfeljebb két hónapra, a kérelem benyújtásának napját megelőző második hónap első napjától kell megállapítani, ha a jogosultsági feltételek ettől az időponttól kezdve fennállnak."
Köszönöm a segítséget!
Viszont akkor ez a július 1-es intézkedés nem valós? Itt olvastam: [link]
Ha van ügyfélkapud, itt viszonylag gyorsan megigényelheted:
Kb. 10 perc volt emlékeim szerint, pár napon belül elbírálták.
#5 válaszoló! És az elbírálás után a következő hónapban kaptad?
Csak mert nekem május közepén járt le a GYED, most igényeltem a GYES-t a héten. El is bírálták pár nap alatt. Ebben az esetben majd augusztus elején kapom meg az egészet, visszamenőleg is?
Te sem vagy a legélesebb kés kérdező. Július 1 előtt mindenkinek meg kellett igényelni. Akiknek július 1 után tölti a kettőt, azokra vonatkozik az automatikus folyósítás.
Szövegértelmezés könyörgöm. Ha neked ezen dátum előtt töltötte, akkor mégis mit vársz???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!