Lejar a gyedem, visszavettek allomanyba, igy elkdeztem kivenni a felgyült szabadsagot..? Folytatas lent.
Mi is így csináltuk, pont nem érdekelt, ki szerint nem lennék jogosult a táppénzre. Volt rá lehetőségem, éltem vele.
A férjem és én havonta több százezret teszünk az állam zsebébe, a terhességet és szülést teljesen magánúton csináltam végig, egy vérvételre nem mentem a helyi kórházba. Sosem vettük igénybe az állami egészségügyet hál' istennek, magánúton megyünk mindenféle éves szűrésre, beavatkozásra.
Egy percig nem volt bűntudatom, hogy az első terhességemmel 13. héttől, a másodikkal a 9. héttől otthon voltam. Úgy gondolom, ennyi igazán belefér, ha már ekkora családbarát kormányunk van.
Hagyjuk már ezt a "táppénz csalás" dolgot. A jogszabály lehetőséget ad a gyed/gyes melletti munkavégzésnek. Ezáltal lehet keresőképtelen. Szóval jogilag semmiféle csalás nem történik. (Az akkor történik, ha esetleg táppénz alatt elmegy kirándulni, nyaralni, stb.)
Persze, sajnálhatjuk szegény munkáltatót, mert fizetni kell utána az 1/3-ot... De a munkáltató mikor sajnálja a dolgozót, ha esetleg ki kell rúgni? Egyébként meg mindenki pénzből él, mindenkinek jól jön az a plusz pár százezer forint havonta. Ne álszenteskedjünk...
Jobban jársz ha nem veszed ki az összes szabidat. Igazából úgy működik : megszüntetését kérsz a fizu. Nélküli szabadságra, amibe írhatsz dátumot, de a közlésétől számított 30 nap múlva legkésőbb foglalkoztatni kell. A "munkavégzés" előtt 1-2 héttel közlöd az új terhességet, ezáltal védett leszel, nem küldhetnek el, majd elegendő 1-2 nap szabi (a bérrendezés miatt ha azóta volt fizetésemelés, és akkor az új bérből állapítják meg a következő csed, gyed-et), majd táppénz a gyermek születéséig.
A többi ember pedig tényleg ne legyen álszent, de ha ők tényleg lemondanának havi kB 150000 Ft-róla az állam javára, miközben törvényesen ez megoldható, akkor emelem kalapom. Ők biztos sokat járnak kirándulni a 40 cm-és kilátóhoz is, ami több milliós beruházása volt Mo-nak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!