Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Tavaly decemberben irattam be...

Tavaly decemberben irattam be a lányomat a bölcsibe. Viszont még csak most fogja elkezdeni a bölcsit ebben a hónapban. Ilyenkor már decemberben le kellett volna mondanom a GYED-emet vagy raerek majd most ebbe a hónapban?

Figyelt kérdés
Köszönöm a válaszokat!

máj. 19. 13:57
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
43%

4 nem onnan bölcsis amikortól ott van 1 vagyok ott írtam, mért kezdik lejelenteni a gyereket januártól, mert a normatíva egész évben csak arra a gyerekre hívható le aki januárba ott van.

Ezért nálunk is az van hogy januárba behívjuk azokat is 2 napra mintha kezdenénk a beszoktatást, így bekerülnek a rendszerbe, igaz utána hiányzó ként vannak jelentve addig amíg nem kezdenek ténylegesen.

máj. 19. 20:30
 12/22 A kérdező kommentje:
Kedves 11-es válaszoló. Mi meg egyszer sem voltunk bent a bölcsibe. Így is olyan mintha teljesen ott lett volna?
máj. 19. 20:38
 13/22 A kérdező kommentje:
Nekünk a decemberi beiratás azért történt meg, hogy legyen helye a bölcsibe.
máj. 19. 20:41
 14/22 anonim ***** válasza:

Akkor nagyeséllyel nem vitték még be az adatait, lehet ez a mi főnökünk hülyesége.

Viszont ha dolgozni mész semmit nem kell tenned jár a gyed meg a fizu is

máj. 19. 20:48
 15/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Akkor azért, hogy dec.ben beirattam és csak most kezdi meg mert velem itthon volt akkor ez nekem semmiféle anyagi bírságot, hátrányt nem jelent számomra. Remélem, hogy jól értem. 😊 Bocsánat, de nagyon hülye vagyok ehhez. Az nagylanyomnal nem volt ilyen. 🫣
máj. 19. 20:56
 16/22 anonim ***** válasza:

11!

Nekem a lányom februárba kezdte a bölcsit. Semmi ilyesmi nincs nálunk. Pedig elötte tavasszal lett beiratva.

4#

máj. 19. 21:38
 17/22 anonim ***** válasza:
Most egyáltalán mire gondol a kérdező,az a kérdés.A jelentkezés,az egy dolog,azt mi pl megtettük 3 hónapos korban 2 évvel ezelőtt,mert 2 éves várólista van nálunk a bölcsiben.Beíratkozni adott tanévre áprilisban kell,ezek a gyerekek kezdik a bölcsit szeptemberben.De attól,hogy áprilisban beíratkoztak,csak szeptemberben,tanévkezdéskor kezdhetnek járni a bölcsibe Nálunk pl év közben nincs is felvétel,a szerződés egy évre szól mindenkinek,szept.1-től, következő év aug.31-ig.Ha valahol van is felvétel év közben,oda is előbb jelentkezni kell,majd van egy beíratkozási időpont,és utána megmondják,hogy melyik hónap melyik napjától járhat a gyerek.Munkahelyen minimum kezdés előtt 30 nappal kellett volna szólni,hogy kiveszi a szabadságait,és munkába áll,a gyedet pedig nem kell lemondani,ha munka mellett veszi igénybe,csak akkor,ha nem dolgozik,a gyerek viszont bölcsis,hiszen akkor nem jár már neki a gyermek gondozására támogatás.
máj. 20. 16:14
 18/22 A kérdező kommentje:
És ugyan úgy a gyedet a cég ahol dolgozom a fizetésem mellett kifizeti?
máj. 20. 17:18
 19/22 anonim ***** válasza:
Gyed extrára vagy jogosult, szerintem azt is a cég fizeti majd,ha kifizetőhely,de mindenképpen be kellene menned megbeszélni a részleteket.Ott mindent el fognak mondani.Írásban kell kérned eleve a fizum nélküli szabi megszakítását,jelezned,hogy munkába állnál.Utána ki kell venned a szabijaidat amik felgyűltek,ezután tudsz munkába állni csak.Szabi idejére már munkabért fogsz kapni,a gyed extrát pedig meg kell újra igényelni szerintem.Ennek menetében azért nem vagyok teljesen biztos,mert én 2 éves kor betöltése másnapján kezdtem meg a szabi töltését.Viszont ezt ugye jeleztem előre,hiszen a munkáltatónak is fel kell készülnie,hogy visszatérsz.Pl aki eddig helyetted dolgozott,annak sem úgy mond fel,hogy Gizike ma bejött dolgozni,így te mehetsz.
máj. 20. 19:16
 20/22 anonim ***** válasza:
19: Nincs külön GYED extra. GYED van, ha már kapja nincs vele teendő. Nincs GYED extra igénylőlap. A GYED meg van állapítva a gyerek 2 éves koráig és azt kapja is ha dolgozik mellette, ha nem. Ha bölcsibe járatja és dolgozik, akkor nem kell lemondania.
máj. 28. 10:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!