Hogyan számítódik ebben az esetben a GYED összege?
Figyelt kérdés
6 évet tanultam felsőoktatásban, majd elhelyezkedtem a szakmámban. Ha a baba érkezése előtt nem lesz meg az 1 év munkaviszonyom, abban az esetben hogyan számolom ki a GYED összegét? Olvastam, hogy a tanulmányok is beleszámítanak, de nem volt számomra egyértelmű ez a dolog.2024. máj. 7. 12:44
1/12 anonim 

válasza:

CSED-hez és GYED-hez a baba születése előtti 2 évben kell 365 nap biztosítási jogviszonyban és a szülés napján is biztosítottnak kel lenned. A 365 napból 180 nap lehet NAPPALI tagozatos felsőoktatási jogviszony.
Ha nincs meg a 365 nap akkor jogosult lehetsz diplomás GYED-re, ha a baba születése előtti 2 évben volt NAPPALI tagozaton 2 aktív féléved és a tanulmányaid a baba születése előtti 1 éven belül fejezted be.
A diplomás gyed az alapképzés esetén a minimálbér 70%-a, mesterképzés esetén a garantált bérminimum 70%-a.
A bruttó CSED az kB a fizetésed 100%-a, a bruttó GYED az kB a fizetésed 70%-a. Ha jogosult vagy rá ezt az előtte lévő tanulmányok nem befolyásolják.
2/12 babyboom567 

válasza:

Mikor fogsz szülni?Mikor kezdtél dolgozni a munkahelyeden?Ezek elég lényeges kérdések.
3/12 A kérdező kommentje:
2023.júniusban államvizsgáztam (nappali tagozat). 2023.szeptemberben kezdtem dolgozni és 12 hetes várandós vagyok most.
2024. máj. 8. 19:54
4/12 babyboom567 

válasza:

De ha szeptember óta dolgozol, akkor hogy jött ki,hogy nem lesz meg a 365 nap munkaviszonyod?Komolyan kérdezem
5/12 A kérdező kommentje:
Jövőhéttől táppénzen vagyok 9-es kóddal a szülésig. Teljesen számít a táppénz ideje is?
2024. máj. 8. 20:14
6/12 babyboom567 

válasza:

Miért ne számítana?Ha táppénzen vagy,megvan a munkaviszonyod
7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2024. máj. 8. 21:23
8/12 anonim 

válasza:

A táppénz is munkaviszony, jó reggelt. Diplomás ember, könyörgöm...
9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedvességed embertársaid felé!❤️
2024. máj. 15. 18:36
10/12 A kérdező kommentje:
Már fentebb megválaszolták..:)
2024. máj. 15. 18:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!